Με απόφαση της 6ης ΥΠΕ αναστέλλεται η λειτουργία της ΜΕΘ κορονοϊού στο νοσοκομείο Αγρινίου.Μια απόφαση που τις τελευταίες ημέρες διακινείται ως ληφθείσα πήρε πλέον επίσημη διάσταση αναφορικά με τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Αγρινίου. Η λειτουργία της Μονάδας αίρεται προσωρινά και τέσσερις γιατροί της μετακινούνται στα Νοσοκομεία Ρίου και Αγίου Ανδρέα Πατρών (από δύο). Θα επιστρέψουν στη ΜΕΘ Αγρινίου όταν γίνει η άρση αναστολής λειτουργίας της μονάδας.

Για τη μετακίνηση των γιατρών εστάλη στο Νοσοκομείο σήμερα σχετικό έγγραφο του διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη. Αξιοσημείωτο ωστόσο είναι πως επισήμως γνωστή δεν είχε γίνει η άρση λειτουργίας της ΜΕΘ (σε επίπεδο φημολογίας διακινήθηκε) αλλά η μετακίνηση των ιατρών έρχεται να το επιβεβαιώσει. Φέρεται αυτή η αναστολή λειτουργίας να στηρίζεται σε εισήγηση του κλιμακίου του Οργανισμού Διασφάλισης Ποιότητας στην Υγεία (ΟΔΙΠΥ) που είχε επισκεφθεί το Νοσοκομείο για να αξιολογήσει την κατάσταση μετά τις αποκαλύψεις για την απόλυτη θνητότητα στους ασθενείς covid. Το τελευταίο διάστημα η ΜΕΘ ουσιαστικά ήταν ανενεργή καθώς αφενός προορίζονταν μόνο για νοσηλεία ασθενών κορωνοϊού αφετέρου ουδείς νοσηλευόταν με covid.


Oι εξελίξεις ωστόσο γεννούν πολλά ερωτήματα καθώς η Αιτωλοακαρνανία μένει ακάλυπτη από Μονάδα Εντατικής Θεραπείας ενώ δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα για την επανέναρξη λειτουργίας της. Είναι άλλωστε στοιχειώδης υποχρέωση των υγειονομικών αρχών να ενημερώσουν επαρκώς την τοπική κοινωνία για τους λόγους που αίρεται η λειτουργία της Μονάδας.

Πηγή: agrinionews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...