Κλιμάκιο ειδικών της τρόικας για έλεγχο στην Κύπρο

Κλιμάκιο ειδικών της τρόικας για έλεγχο στην Κύπρο
Φθάνει σήμερα κλιμάκιο της Τρόικας για συζητήσεις με κορυφαίους παράγοντες της Κυπριακής Δημοκρατίας – τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας και άλλους – με στόχο την τελική δανειακή σύμβαση.

Για το Eurogroup και την ευρύτερη οικονομική κρίση ο κ. Στυλιανίδης επεσήμανε ότι «πρέπει να συνειδητοποιηθεί από όλους πλήρως, εμάς τους πολιτικούς, τα κόμματα, τα συνδικάτα, τους εργαζόμενους ότι διανύουμε μια εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο».

Η Κύπρος πλέον βρίσκεται, τόνισε ο ίδιος, σε «μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης» και πρόσθεσε ότι επιβάλλεται το συντομότερο να υπογραφεί η δανειακή σύμβαση για να αποφευχθεί η χρεοκοπία της χώρας.

Στην ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ σχετικά με το αν ο υπουργός Οικονομικών ζήτησε χθες από τους ομολόγους του να υπάρξει θέση του Eurogroup εναντίον της απομείωσης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απέφυγε να απαντήσει ευθέως.

Είπε ότι «ο κ. Σαρρής διαβουλεύτηκε γνωρίζοντας πλήρως το περιβάλλον», και πρόσθεσε ότι «ήξερε τι έπρεπε να απαιτήσει ούτως ώστε να εξασφαλίσει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

ΚΥΠΡΟΣ

Πηγή: http://www.briefingnews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...