Κοροναϊός: Η Παπούα Νέα Γουινέα απαγορεύει την είσοδο σε ταξιδιώτες από Ασία

Κοροναϊός: Η Παπούα Νέα Γουινέα απαγορεύει την είσοδο σε ταξιδιώτες από Ασία
Κοροναϊός: Η Παπούα Νέα Γουινέα απαγορεύει την είσοδο σε ταξιδιώτες από Ασία


29/01/2020 – 09:34

Η Παπούα Νέα Γουινέα ανακοίνωσε σήμερα ότι δεν θα δέχεται πλέον κανέναν ταξιδιώτη από την Ασία, ένα ακραίο μέτρο που έχει στόχο να εμποδίσει την εξάπλωση της επιδημίας του νέου κοροναϊού, που εμφανίστηκε πρώτη φορά στην Κίνα, στη χώρα.

«Από σήμερα δεν θα επιτρέπεται η είσοδος στη χώρα όλων των πολιτών που προέρχονται από ασιατικά αεροδρόμια και λιμάνια», ανέφερε το υπουργείο Εσωτερικών της Παπούας Νέας Γουινέας σε επιστολή του που απηύθυνε στις αεροπορικές και τις ναυτιλιακές εταιρείες.

Εξάλλου το υπουργείο πρόσθεσε ότι το μοναδικό χερσαίο σύνορο της χώρας με την επαρχία Παπούα της Ινδονησίας, θα κλείσει αύριο Πέμπτη.

Κανένα κρούσμα του κοροναϊού δεν έχει καταγραφεί στην Παπούα Νέα Γουινέα, μία χώρα το υγειονομικό σύστημα της οποίας πάσχει από έλλειψη πόρων και η οποία ήδη αντιμετωπίζει πολλά σοβαρά υγειονομικά προβλήματα, όπως η επανεμφάνιση της πολιομυελίτιδας, που είχε εξαλειφθεί στη χώρα το 2000.

Όσοι κάτοικοι της Παπούας Νέας Γουινέας επιστρέφουν από ασιατικές χώρες θα τίθενται σε καραντίνα επί 14 ημέρες. Το μόνο σημείο εισόδου και εξόδου από τη χώρα θα είναι το διεθνές αεροδρόμιο του Πορτ Μόρεσμπι. Οι περισσότερες πτήσεις σε αυτό το αεροδρόμιο είναι εσωτερικού ή προέρχονται από τη γειτονική Αυστραλία.

Η διάρκεια του μέτρου δεν έχει διευκρινιστεί.

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...