Κορωνοϊός: Πως θα διεξάγονται τα αθλητικά γεγονότα τις επόμενες δύο εβδομάδες

O εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας, ανακοίνωσε πως θα πραγματοποιηθούν κεκλεισμένων των θυρών όλες οι αθλητικές εκδηλώσεις για δύο εβδομάδες λόγω του κορωνοϊού – Τι θα ισχύσει για την αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την Γουλβς για το Europa League την προσεχή Πέμπτη

Νέα μέτρα πρόληψης για τον περιορισμό της διάδοσης του νέου κορωνοϊού στην Ελλάδα ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας και καθηγητής Παθολογίας Λοιμώξεων της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Σωτήρης Τσιόδρας.+



Σε ό,τι αφορά στον αθλητικό χώρο, αποφασίστηκε η διεξαγωγή των αθλητικών εκδηλώσεων κεκλεισμένων των θυρών για δύο εβδομάδες. Συνεπώς χωρίς την παρουσιά κόσμου αναμένεται να πραγματοποιηθούν οι αναμετρήσεις, ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός και ΑΕΚ-Παναθηναϊκός για τα playoffs την επόμενη Κυριακή, αλλά και το Ολυμπιακός-Ρεάλ για την Ευρωλίγκα τη μεθεπόμενη εβδομάδα (20/2).

Τα νέα μέτρα για την, όσο τον δυνατόν μεγαλύτερη, πρόληψη κατά του κορωναϊου επηρεάζουν σίγουρα όλες τις εγχώριες διοργανώσεις αλλά μένει να δούμε τι θα γίνει και με το Ολυμπιακός-Γουλβς.

Και λέμε μένει να δούμε γιατί αυτήν την απόφαση πρέπει να την πάρει η UEFA μέσω επίσημης ανακοίνωσής της. Θα δεχτεί τα μέτρα της ελληνικής κυβέρνησης (αρκετά πιθανό) ή θα αποφασίσει να γίνει με κόσμο.

Πριν από δύο μέρες η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου με επίσημη ανακοίνωσή της έκανε γνωστό πως τόσο το Βαλένθια-Αταλάντα για το Champions League, όσο και το Ιντερ-Χετάφε για το Europa League, όπως επίσης και όλα ματς για το Youth League της UEFA.

Οπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η UEFA, έλαβε υπόψιν της τα μέτρα σε Ισπανία και Ιταλία και πήρε της αποφάσεις της. Βέβαια, η UEFA αποφάσισε επίσης πως το Σεβίλλη-Ρόμα θα διεξαχθεί κανονικά με κόσμο…

Tην ίδια ώρα στην Δανία η Κοπεγχάγη ανακοίνωσε από μόνη της (χωρίς να υπάρχει απόφαση-ανακοίνωση της UEFA) πως το ματς με την Μπασάκσεχιρ για το Europa League θα γίνει «κεκλεισμένων των θυρών»!

Οι πιθανότητες λένε πως η UEFA θα δεχτεί τα μέτρα της κυβέρνησης, αλλά μέχρι να το ανακοινώσει επίσημα δεν μπορούμε να πάρουμε κάποια θέση.

Αναλυτικά η Κυβέρνηση αποφάσισε τα εξής:

Μετά και τη δεύτερη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό μέσα σε δύο ημέρες, η κυβέρνηση αποφάσισε τη λήψη έκτακτων μέτρων:

1) Τα ΚΑΠΗ θα παραμείνουν κλειστά για τέσσερις εβδομάδες.

2) Οι αθλητικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιούνται κεκλεισμένων των θυρών για δύο εβδομάδες.

3) Δεν θα πραγματοποιηθούν σχολικές εκδρομές για τις επόμενες δύο εβδομάδες.

Η εφαρμογή των μέτρων ισχύει από αύριο, Δευτέρα 9 Μαρτίου.

protothema.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...