Κορωνοϊός: 12 κρούσματα νοσηλεύονται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας

ενικά καλή παραμένει η εικόνα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας στο μέτωπο του κορωνοϊού. Σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr σήμερα Πέμπτη στο Ρίο νοσηλεύονται συνολικά 12 άτομα που έχουν διαπιστωθεί ότι πάσχουν από κορωνοϊό.

Από αυτούς οι 3 βρίσκονται σε θάλαμο αρνητικής πίεσης και οι δύο δέχονται αυξημένη παροχή οξυγόνου. Οι υπόλοιποι 9 νοσηλεύονται στην ειδικά διαμορφωμένη κλινική του νοσοκομείου.

Όπως μας εξηγεί ο Καθηγητής Παθολογίας Λοιμώξεων Πανεπιστημίου Πατρών, Μάρκος Μαραγκός στην παρούσα φάση δεν «έχουμε καταιγίδα», και «είμαστε σε καλύτερη κατάσταση από άλλες χώρες όπως οι ΗΠΑ, η Αγγλία, η Ισπανία κτλ.».

Σύμφωνα με τον καθηγητή ο αριθμός των διασωληνωμένων σε όλη τη χώρα δείχνει ότι η κατάσταση είναι ελεγχόμενη, τονίζει όμως παράλληλα ότι η κατάσταση μπορεί να αλλάξει ανά πάσα στιγμή, γι’ αυτό άπαντες πρέπει να ακολουθούν τις οδηγίες των ειδικών.

Θυμίζουμε ότι νωρίτερα ο Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε:

– 71 νέα κρούσματα. Συνολικά 892 έχουν προσβληθεί από τον ιό στη χώρα μας.

– 134 νοσηλεύονται στα νοσοκομεία αναφοράς.

– 4 νεκροί

Οι 57 από αυτούς νοσηλεύονται σε ΜΕΘ και οι 52 διασωληνωμενοι. Η μέση ηλικία των διασωληνωμένων είναι στα 67 έτη, ενώ οι περισσότεροι είναι άνδρες, κυρίως με υποκείμενα νοσήματα.

Παράλληλα, οι 4 νέοι θάνατοι που ανακοινώθηκαν, ανεβάζει τον αριθμό των νεκρών συνολικά στους 26. 21 είναι άνδρες και 5 γυναίκες.

thebest.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...