Κοσμήτορας της Πολυτεχνικής Σχολής: Ναρκομανείς πίσω από τους βανδαλισμούς στο ΑΠΘ

Κοσμήτορας της Πολυτεχνικής Σχολής: Ναρκομανείς πίσω από τους βανδαλισμούς στο ΑΠΘ

Χρήστες ναρκωτικών, οι οποίοι προσπαθούν να προστατευθούν από το δριμύ ψύχος, είναι πιθανότατα πίσω από τους διαδοχικούς βανδαλισμούς στην Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ.

Αυτό εκτίμησε ο Κοσμήτορας της Πολυτεχνικής Σχολής, καθηγητής Κωνσταντίνος Κατσιφαράκης. Τις τελευταίες ημέρες έχουν γίνει διαδοχικοί βανδαλισμοί στο κτίριο. Το πιο πρόσφατο περιστατικό συνέβη το βράδυ της Τρίτης και διαπιστώθηκε το πρωί της Τετάρτης, όταν τα συνεργεία καθαρισμού είδαν ότι κάποιοι είχαν αδειάσει πυροσβεστήρες σε διάδρομο στο υπόγειο του κτιρίου, όπου βρίσκονται τα εργαστήρια της Σχολής. 
Το σαββατοκύριακο κάποιοι είχαν ανάψει φωτιά, που δεν πήρε έκταση, και είχε ως συνέπεια να καεί η πόρτα ενός γραφείο.
«Μετά τη επιτυχημένη επιχείρηση της αστυνομίας κατά των διακινητών ναρκωτικών στις 11 Δεκεμβρίου, είχαμε ολοφάνερη ύφεση των φαινομένων παραβατικότητας, τουλάχιστον στην περιοχή της Πολυτεχνικής, για την οποία έχω καλή γνώση. Από τις αρχές του Ιανουαρίου, όμως, είχαμε επανεμφάνιση χρηστών, οι οποίοι – λόγω ψύχους ίσως – προσπαθούν να “τρυπώσουν” σε απόμερους χώρους της Πολυτεχνικής», δήλωσε ο κ. Κατσιφαράκης.
Η Πολυτεχνική Σχολή έχει μεγάλη έκταση και η διάταξή της είναι δαιδαλώδης, με πολλές εισόδους, οι οποίες μένουν ανοιχτές μέχρι τη λήξη των μαθημάτων, για λόγους ασφάλειας, ενώ είναι περιορισμένο το προσωπικό φύλαξης, εξήγησε ο Κοσμήτορας. «Πιθανολογώ ότι οι πρόσφατες ζημιές οφείλονται σε τέτοιες ομάδες χρηστών, είτε παλαιών είτε και ανηλίκων. Η κοινωνία μας πρέπει να ακούσει το καμπανάκι που κτυπά και να αντιδράσει. Αν κάποιοι θεωρούν ότι η ανοχή στην “ήπια παραβατικότητα”, όπως την αποκαλούν, είναι προοδευτική, ας ρωτήσουν τη γνώμη των συνεργείων καθαριότητας, που σήμερα το πρωί μάζευαν τη σκόνη από τους πυροσβεστήρες», συμπλήρωσε.

Πηγή: https://www.kontranews.gr/KOINONIA/351787-Kosmetoras-tes-Polytechnikes-Scholes-Narkomaneis-piso-apo-toys-bandalismoys-sto-APTH ΚΟΙΝΩΝΙΑΑκολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...