Κοτζιάς: Η Κίνα είναι μία αξιόπιστη και σταθερή φίλη της Ελλάδας

Κοτζιάς

“Αυτό που χαρακτηρίζει τις ελληνο-κινεζικές σχέσεις, είναι η σταθερότητα μέσα σε έναν αβέβαιο κόσμο”

Οι υπουργοί της Ελλάδας και της Κίνας, Νίκος Κοτζιάς και Γουάνγκ Γι, κατά τη συνάντησή τους σήμερα στο υπουργείο Εξωτερικών, συμφώνησαν την κοινή βούληση για περαιτέρω εμβάθυνση των ελληνο-κινεζικών σχέσεων, υπογραμμίζοντας τη σταθερότητα και την αξιοπιστία που διέπουν τις διμερείς σχέσεις των δύο χωρών.

«Η Κίνα είναι μία αξιόπιστη και σταθερή φίλη της Ελλάδας», είπε ο κ. Κοτζιάς κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου, εκφράζοντας την χαρά του για τη διήμερη επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα του Κινέζου ομολόγου του, αλλά και τη συμμετοχή του και τη συνυπογραφή του στο Φόρουμ των Αρχαίων Πολιτισμών που ξεκινά επίσημα σήμερα με μία πολιτιστική εκδήλωση και ένα επιστημονικό συνέδριο και θα συνεχιστεί αύριο με τις διαβουλεύσεις των υπουργών. Μια ελληνική σημαντική διπλωματική πρωτοβουλία, περίπου 15 μέρες πριν από την κινεζική εκδήλωση για τον Δρόμο του Μεταξιού – «Μία ζώνη ένας Δρόμος», «One Belt, One Road» – στην οποία θα συμμετάσχει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, τον οποίο θα συνοδεύσει ο κ. Κοτζιάς.

Μετά από 45 χρόνια διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας και Κίνας και 11 από τότε που διαμορφώθηκε η στρατηγική εταιρική σχέση των δύο χωρών, αυτό που χαρακτηρίζει τις ελληνο-κινεζικές σχέσεις, όπως είπε ο κ. Κοτζιάς, «είναι η σταθερότητα μέσα σε έναν αβέβαιο κόσμο». «Μία στρατηγική συνεργασία που εκφράζεται και στην υποστήριξη που δίνει η Ελλάδα, με το μικρό αλλά σημαντικό μέγεθος της, στην πολιτική του «Μία ζώνη ένας Δρόμος» που είναι μία πολιτική που εκφράζει αυτό που ονομάζει ο πρόεδρος της Κίνας ως το κινέζικο όνειρο».

Ο κ. Κοτζιάς αναφέρθηκε και στο θαλάσσιο δρόμο του Μεταξιού και τη σημασία που εκφράζεται μέσα από αυτό το σχέδιο για τη ναυτιλία, το εμπόριο και τον τουρισμό. Η Κίνα σήμερα, όπως είπε, δεν είναι μόνο μία ανερχόμενη χώρα, αλλά είναι μία χώρα που μέσα από τέτοιου είδους σχέδια δείχνει ότι έχει όραμα, στρατηγική αντίληψη για έναν κόσμο σταθερότητας και ειρήνης, έτσι όπως τον θέλει και η Ελλάδα». Και τόνισε ότι έχουν γίνει κοινές προσπάθειες για τη σταθεροποίηση στην περιοχή μας.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/280529-Kotzias-E-Kina-einai-mia-axiopiste-kai-stathere-phile-tes-Elladas ΠΟΛΙΤΙΚΗΑκολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...