Κουκάκι: Οι αστυνομικοί ζητούν πειθαρχικό έλεγχο εισαγγελέων

Κουκάκι: Οι αστυνομικοί ζητούν πειθαρχικό έλεγχο εισαγγελέων
Κουκάκι: Οι αστυνομικοί ζητούν πειθαρχικό έλεγχο εισαγγελέων


15/01/2020 – 13:52

Αίτημα στον Άρειο Πάγο με το οποίο ζητούν να μετατραπούν από πλημμελήματα σε κακουργήματα τα αδικήματα που αποδόθηκαν στους συλληφθέντες από την εκκένωση καταλήψεων στο Κουκάκι, ζητώντας παράλληλα τον πειθαρχικό έλεγχο των εισαγγελέων που ασχολήθηκαν με την υπόθεση, υπέβαλε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων.

Εκπρόσωποι της ένωσης βρέθηκαν την Τετάρτη (12/1) στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, ζητώντας την μετατροπή των κατηγοριών που έχουν απαγγελθεί από πλημμέλημα σε κακούργημα, καθώς όπως επισημαίνουν, τυποποιείται τόσο το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας όσο μα αυτό της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης. Παράλληλα υποστηρίζουν ότι θα πρέπει να ελεγχθούν πειθαρχικά οι εισαγγελείς που άσκησαν τις πλημμεληματικές διώξεις.

Σημειώνεται ότι την Τρίτη η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών ανακοίνωσε ότι οι διώξεις ασκήθηκαν με βάση το αποδεικτικό υλικό που παρουσίασε η Αστυνομία, ενώ οι εισαγγελείς επισήμαναν ότι το μόνο αρμόδιο να αποφασίσει για τις κατηγορίες που απαγγέλθηκαν είναι το δικαστήριο, το οποίο θα δικάσει την υπόθεση.

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...