Κουλουράκια λαδιού Σαντορίνης

Κουλουράκια λαδιού Σαντορίνης
Κουλουράκια λαδιού Σαντορίνης


30/03/2020 – 22:48

Αφράτα τραγανά και νηστίσιμα κουλουράκια με λάδι από τη Σαντορίνη. Εύκολη συνταγή για κλασικά κουλουράκια λαδιού με σουσάμι. Είναι vegan, πολύ τραγανά και φανταστικά

Υλικά Συνταγής

  • 3 φλ. ελαιόλαδο απαλό
  • 1/2 φλ. τσικουδιά (σούμα ή τσίπουρο)
  • 1/3 φλ. κονιάκ
  • 2 φλ. ζάχαρη
  • 1 φλ. φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
  • 1 κ.γλ. κοφτό σόδα
  • 1 κιλό αλεύρι γοχ
  • 1 φακελάκι μπέικιν
  • 1/2 κ.γλ. κανέλα
  • 1/2 κ.γλ. γαρύφαλλο
  • σουσάμι για πασπάλισμα

Εκτέλεση

Για τα πιο τραγανά και αφράτα κουλουράκια λαδιού με σουσάμι, πορτοκάλι και κανέλα σας έχω την καλύτερη συνταγή από τη Σαντορίνη. Είναι εύκολα και νηστίσιμα, και η δόση είναι μεγάλη, αλλά πιστέψτε με θα εξαφανιστούν γιατί είναι φανταστικά.

Ανακατεύουμε όλα τα υγρά υλικά, λάδι, τσίπουρο, κονιάκ μέσα σε ένα μεγάλο μπολ. Ρίχνουμε τη ζάχαρη κι ανακατεύουμε με το χέρι ή με σύρμα για να λιώσει η ζάχαρη. Διαλύουμε τη σόδα στο χυμό πορτοκάλι. Προσθέτουμε το πορτοκάλι στα υγρά υλικά.

Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι ολα τα στερεά υλικά, αλεύρι, μπέικιν, κανελογαρύφαλλα μέσα σε ένα μπολ και τα ρίχνουμε στα υγρά. Απαλά ζυμώνουμε το μείγμα να μαζευτεί σε μία αφράτη, απαλή και εύπλαστη ζύμη.

Πλάθουμε μικρά κουλουράκια σε ό,τι σχήμα θέλουμε. Τα βουτάμε στο σουσάμι και τα αραδιάζουμε σε λαμαρίνες.

Ψήνουμε στους 160 °C στον αέρα, για 30′ να ροδίσουν καλά. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος ανεβοκατεβάζουμε αλλάζοντας θέση στις λαμαρίνες ώστε να ψηθούν ομοιόμορφα όλα τα κουλουράκια.

Μόλις βγουν από το φούρνο τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά και τα διατηρούμε τραγανά για πολλές ημέρες κλεισμένα σε αεροστεγές σκεύος.

 

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...