Κούρεμα έως και 95% στα καταναλωτικά δάνεια!

Οριστική λύση για τα καταναλωτικά δάνεια

 

Ευκαιρία για χιλιάδες υπερχρεωμένα νοικοκυριά να ξεφύγουν οριστικά από το ασήκωτο βάρος των χρεών! Οι τράπεζες ετοιμάζουν οριστική λύση για τα καταναλωτικά δάνεια και φέρονται έτοιμες να κάνουν ρυθμίσεις «μαμούθ», ακόμα και διαγραφές χρεών έως και 95% ανάλογα την περίπτωση!  Με εξαίρεση τους στρατηγικούς κακοπληρωτές, που σύμφωνα με τραπεζικές πηγές, θα αποκλειστούν από τις ευνοϊκότερες ρυθμίσεις, οι τράπεζες θα στείλουν «τελεσίγραφο» στους οφειλέτες, να έρθουν και επωφεληθούν από το πρόγραμμα ρυθμίσεων, αλλιώς τα δάνειά τους θα πουληθούν στα Funds.

 

Όπως είχε γράψει η kontranews την προηγούμενη εβδομάδα για τα κόκκινα στεγαστικά, προετοιμάζεται ρύθμιση, όπου αν χρωστάς ένα μεγάλο ποσό, θα προτείνεται από την τράπεζα, η σημαντική διαγραφή μέρους τους χρέους, αν αποπληρώσεις ικανό μέρος του. Οι νέες ρυθμίσεις που θα έρθουν το επόμενο διάστημα, θα έχουν την μορφή του «split balance», που σημαίνει ότι η οφειλή θα σπάει στα δύο. Το ένα κομμάτι θα παγώνει και το άλλο θα αποπληρώνεται σε δόσεις. Αν το δεύτερο κομμάτι πληρωθεί κανονικά και στην ώρα του, τότε το άλλο κομμάτι θα διαγράφεται!

 

 Τώρα, ετοιμάζεται και η ρύθμιση για τα καταναλωτικά δάνεια. Σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, όσοι έχουν τέτοια κόκκινα δάνεια (χρέη από πιστωτικές κάρτες, απλήρωτες δόσεις, καταναλωτικά δάνεια), δηλαδή προϊόντα καταναλωτικής πίστης και δεν τα έχουν ήδη βάλει ακόμα σε τάξη, τότε θα κληθούν να τα ρυθμίσουν.  Σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής, πρόκειται για μία τελευταία ευκαιρία οριστικής διευθέτησης του χρέους τους, προτού τα πουλήσουν σε εξειδικευμένες εταιρείες διαχείρισης απαιτήσεων, τα Funds.
 

Σύμφωνα με τις τράπεζες, θα είναι η τελευταία ευκαιρία που θα δοθεί και ή θα την δεχτεί ο οφειλέτης και θα δει το χρέος του να μειώνεται σημαντικά ή το δάνειό του θα πουληθεί για ένα κλάσμα της αξίας του στα Funds, με αποτέλεσμα και η τράπεζα να χάσει έσοδα και ο πελάτης να μπει σε περιπέτειες. Τα Funds δεν νοιάζονται για την εικόνα τους στην ελληνική αγορά, με αποτέλεσμα να είναι αδίστακτα στην διεκδίκηση των οφειλών που πέφτουν στα χέρια τους.

 

Όμως οι τράπεζες, φαίνονται έτοιμες να κάνουν την πρώτη επιλογή πολύ θελκτική. Θα δίνουν στον οφειλέτη τη δυνατότητα να τακτοποιήσει μία για πάντα την οφειλή του, καταβάλλοντας ένα πολύ μικρό ποσό, το οποίο μπορεί να φθάνει ακόμη και στο 5% των οφειλομένων, δηλαδή «κούρεμα» χρέους έως και 95%.
 

Ο λόγος που πολλά από τα δάνεια της καταναλωτικής πίστης, παραμένουν «παγωμένα» (σε Limbo),  είναι ότι δεν είχαν εξασφαλίσεις και τώρα που τα εισοδήματα έχουν καταρρεύσει, οι τράπεζες ξέρουν ότι δεν έχουν από πού να εισπράξουν. Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των συγκεκριμένων οφειλετών είναι ότι έχουν ελάχιστα ή μηδενικά εισοδήματα και κανένα περιουσιακό στοιχείο στο όνομά τους ή σε κάποιες περιπτώσεις μόνο την πρώτη κατοικία τους.

Τώρα, οι τραπεζίτες έχουν ήδη σχηματίσει προβλέψεις για το μεγαλύτερο μέρος αυτών των οφειλών που μπορεί να προσεγγίζουν ακόμη και το 100% επί των ανεξόφλητων υπολοίπων. Αυτό, γιατί τα στελέχη των τραπεζών ξέρουν ότι η τιμή που προσφέρουν τα ξένα funds για να αγοράσουν τα πακέτα αυτών των δανείων είναι εξαιρετικά χαμηλή και αν προλάβουν μία καλύτερη συμφωνία με τους οφειλέτες, τότε είναι προς το συμφέρον και της τράπεζας και του οφειλέτη. Σε αυτό το πλαίσιο, ό,τι εισπράξουν είναι καθαρό κέρδος ή θα γλυτώσουν τις ζημιές.
 

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/290101-Koyrema-eos-kai-95-sta-katanalotika-daneia ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...