Κρέτσος: Ως έξι άδειες υψηλής ευκρίνειας με ορόσημο το 2020 και την είσοδο στην 5G κινητή

ΤΑ ΠΕΡΙ 8, 15 Η… ΑΠΕΙΡΩΝ ΑΔΕΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΕΙΤΕ ΨΕΥΔΗ ΕΙΤΕ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΤΟ ΒΑΘΜΟ ΑΣΧΕΤΟΣΥΝΗΣ ΣΤΟΥΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥΣ ΒΡΑΧΙΟΝΕΣ ΝΔ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ, ΕΙΠΕ Ο ΓΓ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΛΕΥΤ. ΚΡΕΤΣΟΣ

Ο αριθμός των καναλιών θα καθοριστεί με σύμφωνη γνώμη του αρμόδιου υπουργού και του ΕΣΡ, επανέλαβε ο κ. Κρέτσος, παραθέτοντας την δική του εκτίμηση σύμφωνα με τις πληροφορίες που ο ίδιος διαθέτει, βασιζόμενος και στα στοιχεία της ΕΕΤΤ.
 
Το φάσμα σήμερα έχει τη δυνατότητα να δώσει ως έξι συχνότητες υψηλής ευκρίνειας, «όσα ακούστηκαν για 8, 15 ή άπειρες» συχνότητες είναι είτε ψευδή είτε αποδεικνύουν το βαθμό της ασχετοσύνης που υπάρχει στους κομματικούς βραχίονες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, όπως είπε.
 
Σε κανονική ανάλυση, ο αριθμός των καναλιών μπορεί να είναι πολύ μεγαλύτερος, αλλά η υψηλή ευκρίνεια είναι η κατεύθυνση στην οποία πρέπει να κινηθεί η Ελλάδα, καθώς έχει αλλάξει το καταναλωτικό πρότυπο, από τις ειδήσεις ως την μετάδοση περιεχομένου.
 
Εάν για παράδειγμα ποδοσφαιρικοί αγώνες μεταδίδονται μόνο σε κανονική ανάλυση στα «ελεύθερα» κανάλια, προϊόν με μεγάλη ζήτηση, το κοινό θα σπρωχθεί στις συνδρομητικές και διαδικτυακές πλατφόρμες. Η υψηλή ευκρίνεια είναι μονόδρομος, δεν υπάρχει άνθρωπος που να θέλει η Ελλάδα να μην είναι τεχνολογικά προηγμένη χώρα, υπογράμμισε.
 
Την ίδια ώρα ωστόσο, προκειμένου να προστατεύεται η Δημοκρατία και να μην αποκλείονται τα φτωχότερα στρώματα, τα κανάλια που θα μεταδίδουν πρόγραμμα υψηλής ευκρίνειας θα πρέπει να κάνουν το ίδιο και σε κανονική ανάλυση, θα υπάρχει καθολική πρόσβαση του πληθυσμού.
 
Αν λοιπόν εξετάσει κανείς τις δυνατότητες του φάσματος μέχρι το 2020 μπορούν να δοθούν έξι άδειες υψηλής ευκρίνειας, καθώς αν τότε η χώρα προχωρήσει στην παραχώρηση του δεύτερου ψηφιακού μερίσματος για υψηλότερες ταχύτητες 5G στην κινητή, μειώνεται η δυνατότητα για άδειες υψηλής ευκρίνειας, είπε ο ΓΓ Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.

 

Πηγή:Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...