Κραχ στο χρηματιστήριο Αθηνών λόγω κορωνοϊού – Θεαματική πτώση πάνω από 7%

Κραχ στο χρηματιστήριο Αθηνών λόγω κορωνοϊού – Θεαματική πτώση πάνω από 7%
Κραχ στο χρηματιστήριο Αθηνών λόγω κορωνοϊού – Θεαματική πτώση πάνω από 7%


24/02/2020 – 15:15

Ο κορωνοϊός “χτύπησε” και το χρηματιστήριο Αθηνών, με κατακόρυφη πτώση του γενικού δείκτη. Επικρατεί εικόνα διάλυσης καθώς ο δείκτης στις 13.30 το μεσημέρι της Δευτέρας (24/2) έκανε βουτιά 7,74% στις 823,5 μονάδες.

Σύμφωνα με δημοσίευμα εφημερίδας, η αξία των συναλλαγών έχει εκτιναχθεί πάνω από τα 88 εκατ. ευρώ με μαζικές εντολές πώλησης. Οι τράπεζες δέχονται ανηλεές σφυροκόπημα με τον δείκτη τους να βυθίζεται 10%.

Η χρηματιστηριακή αγορά βρίσκεται σε κλοιό ισχυρών πιέσεων επηρεαζόμενη καταλυτικά από το αρνητικό κλίμα των διεθνών αγορών, αφού τα κρούσματα του κορονοϊού και οι νεκροί αυξάνονται χτυπώντας και την πόρτα της Ιταλίας, μεγενθύνοντας και τους φόβους για τις επιπτώσεις στην παγκόσμια οικονομία.

Κανείς κλάδος δεν ξεφεύγει των ρευστοποιήσεων, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, με το σύνολο να βρίσκονται σε αρνητικό έδαφος. Τις μεγαλύτερες αντιστάσεις προβάλλει ο κλάδος υγείας, αλλά και πάλι καταγράφει πτώση 1,8%. Βουτιά της τάξης του 7,5% για τους κλάδους ακίνητης περιουσίας, τεχνολογίας, βιομηχανικών προϊόντων και επιχειρήσεων κοινής ωφελείας.

Σύμφωνα με ιστοσελίδα, κατά κύριο λόγο το κύμα των πωλήσεων που έχει ξεκινήσει από το πρωί οφείλονται σε εκποιήσεις χωρίς αύριο από χαρτοφυλάκια ελληνικών συμφερόντων, όπως αναφέρουν πηγές της αγοράς.

Οι ίδιες πηγές, σύμφωνα με ιστοσελίδα, αναφέρουν ότι η προσφορά απορροφάται από ξένα χαρτοφυλάκια. To τεράστιο εύρος των απωλειών μεταφράζονται σε εξαΰλωση 4,2 δισ. από την χρηματιστηριακή αξία των εισηγμένων επιχειρήσεων.

“Μαύρη” είναι η σημερινή ημέρα και για τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης, στη χειρότερη συνεδρίασή του εδώ και 4,5 χρόνια, παρουσιάζει πτώση 3,65%. Στο Μιλάνο ο FTSE MIB είναι στο -4,7%. Απώλειες 3,7% εμφανίζουν τόσο ο DAX στη Φραγκφούρτη όσο και ο CAC 40 στο Παρίσι. Πτώση άνω του 3,4% και για τον FTSE 100 στο Λονδίνο.

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...