Κροατία: Αστυνομικοί άνοιξαν πυρ κατά μεταναστών στα σύνορα – Ένας σοβαρά τραυματίας

Κροατία: Αστυνομικοί άνοιξαν πυρ κατά μεταναστών στα σύνορα – Ένας σοβαρά τραυματίας
Κροατία: Αστυνομικοί άνοιξαν πυρ κατά μεταναστών στα σύνορα - Ένας σοβαρά τραυματίας


18/11/2019 – 10:04

Σύμφωνα με αξιωματούχους της πόλης Ριέκα, στις κροατικές ακτές στην Αδριατική, ομάδα μεταναστών δέχτηκε τα πυρά της αστυνομίας με αποτέλεσμα ένας από αυτούς να τραυματιστεί βαριά όταν προσπάθησαν αργά το βράδυ του Σαββάτου να περάσουν στην γειτονική Σλοβενία.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο υπουργός Εσωτερικών της Κροατίας, Ντάβορ Μποζίνοβιτς δεν διευκρίνισε ούτε πόσοι ήταν οι μετανάστες, ούτε ποιες οι εθνικότητές τους. Το μόνο που ανέφερε είναι ότι εκτιμάται πως προσπαθούσαν να περάσουν στο έδαφος της Σλοβενίας.

«Αστυνομικοί απέτρεψαν τη διέλευση ομάδας που πιθανότητα ήθελε να φθάσει στη Σλοβενία», είπε χαρακτηριστικά ο Μποζίνοβιτς. Πρόσθεσε ότι ένας άνδρας τραυματίστηκε, πιθανόν όταν οι άνδρες της αστυνομίας έκαναν χρήση των υπηρεσιακών τους όπλων.

Την ίδια ώρα, γιατρός σε νοσοκομείο στη Ριέκα δήλωσε ότι ο άνδρας εισήχθη και νοσηλεύεται με τραύματα από σφαίρες. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο τραυματίας υπεβλήθη «σε επείγουσα χειρουργική επέμβαση καθώς είχε υποστεί τραύματα από σφαίρες στον θώρακα και στο στομάχι». «Βρίσκεται στην εντατική» και η κατάστασή του παρακολουθείται στενά, πάντως δεν πιστεύεται ότι «απειλείται η ζωή του» πλέον, συμπλήρωσε.
Ο Μποζίνοβιτς διαβεβαίωσε ότι θα διενεργηθεί έρευνα για το συμβάν, που εκτυλίχθηκε στην ορεινή περιοχή Γκόρσκι Κόταρ, κοντά στη Ριέκα, η οποία απέχει περίπου 20 χιλιόμετρα από τα σύνορα με τη Σλοβενία.

 

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...