Κυπριακό: Παράθυρο ευκαιρίας βλέπει ο γ.γ. του ΟΗΕ

Κυπριακό: Παράθυρο ευκαιρίας βλέπει ο γ.γ. του ΟΗΕ
Ο γ.γ. των Ηνωμένων Εθνών Μπαν Γκι – Μουν  κάλεσε τις δύο πλευρές στην Κύπρο να εκμεταλλευτούν το παράθυρο ευκαιρίας για επανέναρξη των συνομιλιών. Ο κ. Μουν είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Ντερβίς Έρογλου την παραμονή των Χριστουγέννων με τον οποίο συζήτησε για το κοινό ανακοινωθέν για επανέναρξη των συνομιλιών.

Ο κ. Έρογλου εξήγησε στο γ.γ. του ΟΗΕ όλες τις πρωτοβουλίες, που ανέλαβε η τουρκοκυπριακή πλευρά για επανέναρξη των συνομιλιών.

Εξάλλου, σε ανακοινωθέν που εξέδωσε η λεγόμενη προεδρία στα κατεχόμενα, αναφέρεται ότι ο γ.γ. του ΟΗΕ δήλωσε πως είναι ενήμερος για τις προσπάθειες  της τουρκοκυπριακής πλευράς τις οποίες και χαιρέτισε, όπως αναφέρεται. Προστίθεται ακόμη ότι ο κ. Μουν χαιρέτισε και τις προσπάθειες που καταβάλλονται από την πλευρά του τουρκικού Υπουργείου εξωτερικών.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η λεγόμενη προεδρία, ο γ.γ. του ΟΗΕ δήλωσε πως θα υπάρξει μια ανάπαυλα στις προσπάθειες για επανάληψη των συνομιλιών λόγω των εορτών και της Πρωτοχρονιάς και ότι αυτό το γεγονός θα δώσει την ευκαιρία και στις δύο πλευρές να εκμεταλλευτούν την τελευταία πρωτοβουλία που έχει αναληφθεί.

Σημείωσε ακόμη, σύμφωνα πάντα με τα όσα μεταδίδονται στα κατεχόμενα, ότι ο Ειδικός του Σύμβουλος για την Κύπρο, Αλεξάντερ Ντάουνερ, θα επιστρέψει στο νησί τον Ιανουάριο πριν ετοιμάσει έκθεση προς τα ΗΕ για την πρόοδο που έχει επιτευχθεί.

Ο κ. Μουν φέρεται να δήλωσε ακόμη πως αναμένει από τις δύο πλευρές να εκμεταλλευτούν αυτό το παράθυρο ευκαιρίας για επανέναρξη των συνομιλιών, όταν θα έχει ετοιμαστεί και η έκθεση του Ειδικού του Συμβούλου.

ΚΥΠΡΟΣ

Πηγή: http://www.briefingnews.grΑκολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...