Κυρίαρχος στον Βόλο και νταμπλούχος ο Ολυμπιακός!

Τελικώς… Ολυμπιακός. Οι Πειραιώτες επικράτησαν 1-0 της ΑΕΚ και κατακτώντας το Κύπελλο του Βόλου έφτασαν στο νταμπλ, κάνοντας το 4/5 επί της «Ένωσης» στη σεζόν.

Το ματς
Εκ των πραγμάτων επρόκειτο για μια «μονομαχία» με αρκετούς… γρίφους, λόγω των ερωτηματικών που υπήρχαν για την αγωνιστική κατάσταση των δύο ομάδων, αλλά και εξαιτίας των αλλαγών στο δυναμικό τους. Αφού έλειπαν αρκετοί παίκτες από τα ρόστερ που είχαν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν οι δύο προπονητές.

Πάντως, παρότι θα περίμεναν πολλοί ένα παιχνίδι σαν φιλικό… προετοιμασίας, λόγω της ανετοιμότητας των δύο ομάδων, τα δεδομένα ήταν διαφορετικά. Η αναμέτρηση είχε καλό ρυθμό με το «καλημέρα», ΑΕΚ και Ολυμπιακός έδειξαν ότι ήθελαν πολύ ένα γρήγορο γκολ, που θα έδινε το πάνω χέρι σε όποιον το πετύχαινε. Η πρώτη καλή στιγμή άνηκε στους Πειραιώτες με τον Μασούρα να αστοχεί από κοντά στο 4’, όπως και ο Ελ Αραμπί με κεφαλιά στο 6’. Το ματς έγινε… ροκ, η μπάλα πήγαινε πάνω-κάτω και η «Ένωση» απείλησε στο 6’ με τον Ολιβέιρα, που καθυστέρησε, κλείστηκε από Τοροσίδη και Μπουχαλάκη, με τον δεύτερο να πέφτει κάπως άγαρμπα πάνω στον Πορτογάλο φορ, προτού απομακρυνθεί η μπάλα. Ο 29χρονος επιθετικός είχε καλή στιγμή με προβολή από κοντά σχεδόν αμέσως μετά.

Λίγο μετά σημειώθηκε η φάση που άλλαξε τις ισορροπίες, με τον ο Ολυμπιακό να κλέβει λίγο έξω από την περιοχή με τον Μασούρα, τον Καμαρά να μοιράζει απλά και ωραία την μπάλα, για τον Ραντζέλοβιτς που με συρτό σουτ νίκησε τον Τσιντώτα. Πλέον τα δεδομένα ήταν διαφορετικά και οι «ερυθρόλευκοι» ήταν αφεντικό του αγώνα, που είχε πολύ δρόμο μπροστά. Η ΑΕΚ είχε την κατοχή της μπάλας, αλλά και σχεδόν όλα τα πρώτα της… βιολιά σε ρηχά νερά. Οι δύο ομάδες είχαν από μια καλή ευκαιρία μέχρι την ανάπαυλα και τη δυνατότητα να ανατρέψουν τα δεδομένα. Ο Ολυμπιακός τη μεγαλύτερη φάση με τον Ελ Αραμπί να αδειάζει τον Μπακάκη στο 35’, αλλά να αστοχεί σχεδόν από το πέναλτι, ενώ λίγο πριν ο Λιβάγια είχε αδειάσει τον Μπρούνο (μετά το λάθος του Μπα), αλλά στη συνέχεια τον έκλεισε ο Σισέ.

Διαφορετικό ήταν το ξεκίνημα στο δεύτερο μέρος. Ο Ολυμπιακός μπήκε πολύ δυνατά και στο πρώτο δεκάλεπτο κλώτσησε δύο ευκαιρίες για το 0-2. Στο πλασέ του Μασούρα, που βγήκε φάτσα με τον Τσιντώτα, αλλά και στο πέναλτι του Ελ Αραμπί (που κέρδισε ο Μασούρας από τον Μπακάκη) που εκτέλεσε στο κέντρο και το «έβγαλε» ο Τσιντώτας. Όσο κυλούσε το παιχνίδι, τόσο έπαιρνε την μπάλα στα πόδια της η ΑΕΚ, που έδειχνε να μην έχει ιδέες για το πώς θα απειλήσει, αφού ήταν λιγότερο επικίνδυνη σε σχέση με το πρώτο μέρος. Ο Ολυμπιακός έβγαλε κόντρα επιθέσεις, αλλά τα χαλούσε στην τελική προσπάθεια.

sport-fm.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...