Κωνσταντάρας:Κορυφαία στιγμή αποτελεί η συναντησή μας με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟ

Κορυφαία στιγμή αποτελεί η συναντησή μας με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟ στην έδρα της Αρχιεπισκοπής στην Νέα Υόρκη .

Είχαμε την χαρά για μια ώρα να ανταλλάξουμε απόψεις για τον ρόλο του Ελληνισμού της Αμερικής στην υποστήριξη των Εθνικών θεμάτων , για την συνεργασία του με πολλούς Θερμίους που ζουν στις ΗΠΑ και όχι μόνο , ενώ μας μίλησε για την σχέση του με τον μακαριστό μητροπολίτη Ελβετίας Κυρό Δαμασκηνό Παπανδρέου καταγόμενο απο το Θέρμο , για τον ρόλο και την αποστολή του Οικουμενικού Πατριαρχείου και τις δράσεις του στην Αμερική .

Μας μετέφερε τον ενθουσιασμό του από την συνάντηση του με τον Αμερικανό Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν , το προηγούμενο βράδυ στο Λευκό Οίκο , ο οποίος στην ομιλία του στήριξε για μια ακόμη φορά την Ελλάδα στα εθνικά μας Θέματα .

Τον ενημερώσαμε για το Θέρμο ως γενέτειρα του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού , για τον αρχαιολογικό χώρο , για την ιστορία της Αρχαίας Αιτωλικής Συμπολιτείας και την συμπολιτειακή μορφή του πολιτεύματος που ίσχυε , για τις επιγραφές περί διαιτησίας που εκτίθενται στο Μουσείο της πόλης μας , καθώς και για τις προσπάθειες που κάνουμε για την ανάπτυξη , την προβολή και την εξωστρέφεια της περιοχής μας , μέσω και των Ελλήνων της διασποράς .

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής αποτελεί τον βραχίονα του αγώνα της χώρας μας , μαζί με τις ομογενειακές οργανώσεις , στα αμερικανικά κέντρα εξουσίας για την προάσπιση των εθνικών μας δικαίων , απέναντι στα λόμπυ της Τουρκίας ,γεγονός που διαπιστώσαμε απο την συνομιλία μας .

Υπήρξε ανταλλαγή αναμνηστικών με την ευχή να βρεθούμε ξανά στο μέλλον , ενώ μας γνώρισε τους συνεργάτες του και τον πρωτοσύγκελο της Αρχιεπισκοπής π.Νεκταριο Παπαζαφειροπουλο που κατάγεται εκ μητρός (το γένος Βίτσα ) από την κοινότητα Πέρκου του δήμου μας .

Ευχαριστούμε θερμά και τους Ομογενείς κ.κ Bill Gournelos και Petros Gromitsaris που μας συνόδευσαν και μετείχαν στην σημαντική αυτή συνάντηση μου , ως δημάρχου Θέρμου , καθώς και την εξαιρετική φίλη Xanthi Morfi για την προετοιμασία της επίσκεψης.

Ενωμένοι μπορούμε να καταφέρουμε πολλά ως Έλληνες και ως Θέρμιοι , αρκεί να βάζουμε μπροστά το κοινό εθνικό και τοπικό συμφέρον , μακριά από έριδες και κοντόφθαλμες προσεγγίσεις .Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...