Κύπρος: “Δεν είμαστε πλυντήριο. Κάντε έλεγχο στις χώρες σας “

Κύπρος:
Ο Νίκος Αναστασιάδης λίγα 24ωρα μετά την έγκριση της δανειακής σύμβασης από το Eurogroup απέρριψε κατηγορηματικά τις κατηγορίες ότι η Κύπρος είναι κέντρο ξεπλύματος βρόμικου χρήματος και φορολογικός παράδεισος και προκάλεσε τους Ευρωπαίους εταίρους να επεκτείνουν τον έλεγχο που επέβαλαν στην Κύπρο στις χώρες τους.

Ο κ. Αναστασιάδης ανέφερε ότι υπάρχουν πολλές αξιόπιστες εκθέσεις αναλυτών, από διεθνώς αναγνωρισμένους οργανισμούς, περιλαμβανομένης της MONEYVAL, που μπορούν να το επιβεβαιώσουν ότι η Κύπρος δεν είναι αυτό που την κατηγορούν.

Εξέφρασε, επίσης, τη βεβαιότητα πως η ανεξάρτητη έρευνα που θα γίνει με εντολή της ΕΕ για το θέμα του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος θα επιβεβαιώσει για μια ακόμη φορά την αποτελεσματικότητα και τη συμμόρφωση της Κύπρου με τα διεθνή πρότυπα.

Ο κ. Αναστασιάδης κατηγόρησε τους Ευρωπαίους εταίρους της Κύπρου για υποκρισία, γιατί δεν βλέπουν πως ορισμένες επιχειρήσεις τους που εμπλέκονται στη βιομηχανία χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών καιροφυλακτούν κατά του τομέα των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών της Κύπρου για να πάρουν μεγαλύτερο μερίδιο. «Θέλω να εκφράσω τη λύπη μου -για να μην πω την αγανάκτησή μου- γι’ αυτό», είπε ο κ. Αναστασιάδης.

«Κατά ένα ειρωνικό τρόπο οι κυβερνήσεις τους υποστηρίζουν πως αυτοί οι πόροι κατατέθηκαν και επενδύθηκαν στην Κύπρο μέσω δραστηριοτήτων ξεπλύματος χρήματος» είπε ο κ. Αναστασιαδης και ζήτησε ανάλογος έλεγχος με αυτό που γίνεται στην Κύπρο να επεκταθεί σε όλα τα μέλη της ΕΕ.

ΚΥΠΡΟΣ

Πηγή: http://www.briefingnews.grΑκολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...