Κ. Βελόπουλος: Η κυβέρνηση διαχειρίζεται επικοινωνιακά το ζήτημα της πανδημίας – Μετά τον ιό έρχονται τα δύσκολα

«Η κυβέρνηση χειρίζεται το ζήτημα της πανδημίας επικοινωνιακά και γι’ αυτό έλαβε τα μέτρα για την αντιμετώπιση της σε δόσεις» υποστήριξε μεταξύ άλλων μιλώντας νωρίτερα στη Βουλή, κατά τη συζήτηση της ΠΝΠ «για την αντιμετώπιση των συνεπειών του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού», ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος. «Κάνετε το αυτονόητο. Κάνετε ό,τι θα έκανε οποιαδήποτε κυβέρνηση. Αλλά το κάνετε σταγόνα – σταγόνα. Στόχος σας είναι με αυτό τον «αέρα της νίκης επί του κορωνοϊού», που όμως είναι πάνω σε θύματα, να πάτε στην συνέχεια σε εκλογές.

Γι αυτό μεταθέσατε τις πληρωμές για τον Αύγουστο. Το λάθος είναι ότι κυβερνάτε με το μυαλό στις επόμενες εκλογές αλλά εάν θέλετε να προσφέρετε πραγματικά πρέπει να κυβερνάτε με το μυαλό στις επόμενες γενιές», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Υποστήριξε επίσης ότι «οι τιμές των βασικών καταναλωτικών αγαθών έχουν αυξηθεί έως και 30%» και έκανε λόγο για «αισχροκέρδεια».

«Ανακοινώνετε μείωση του ΦΠΑ στις μάσκες. Γιατί δεν το κάνετε και για τα τρόφιμα που είναι βασικό είδος κατανάλωσης; Όταν ξεσπά μια κρίση οι τιμές των καταναλωτικών αγαθών ανεβαίνουν. Αυτός είναι ο νόμος της αγοράς στον καπιταλισμό. Όμως εδώ έχουμε αισχροκέρδεια», είπε χαρακτηριστικά ενώ τόνισε πως «μετά τον ιό έρχονται τα δύσκολα».

«Πείτε την αλήθεια στο λαό. Μετά τον ιό θα κληθούν να πληρώσουν οι πολίτες. Και εσείς θα είστε οι νικητές του ιού αλλά ηττημένοι στην οικονομία», ανέφερε.

Ο κ. Βελόπουλος ζήτησε από την κυβέρνηση να λάβει μέτρα για την ενίσχυση των μακροχρονίων ανέργων και των εποχικά εργαζομένων στον τουρισμό και στα σκάφη αναψυχής ενώ εξέφρασε την αντίθεσή του με το πρόγραμμα τηλεκατάρτισης επιστημόνων.

Ζήτησε επίσης να ενταχθούν στην κατηγορία των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων, οι νοσηλευτές οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα των νοσοκομείων και οι εργαζόμενοι στις εταιρείες καθαρισμού.

Αναφερόμενος στα μέτρα στήριξης της ΕΕ ο κ. Βελόπουλος κατηγόρησε την Γερμανία ότι διακατέχεται από «αντιλήψεις αποικιοκρατικού χαρακτήρα».

«Κάνει ό,τι θέλει. Βάζει όποιους θέλει στην ΕΕ, ορίζει επιτρόπους και αυτό εσείς το λέτε ενωμένη Ευρώπη. Και αυτά που σας λέω δεν είναι μόνο δική μου αντίληψη. Είναι η αντίληψη οποιουδήποτε Γάλλου, Ιταλού, Ισπανού πολίτη. Είπε η καγκελάριος Μέρκελ, την ώρα που στη νότια Ευρώπη έχουμε χιλιάδες νεκρούς από τον κορονοϊό, ότι: «όσο ζω εγώ ευρω-ομόλογα δεν θα υπάρξουν».

«Αυτό δεν είναι Ευρώπη Δεν θέλουμε αυτή την Ευρώπη να την αλλάξουμε γιατί θα καταρρεύσουμε. Ορθώστε, επιτέλους, ανάστημα. Πείτε όχι. Με τα «όχι» μεγαλούργησε η Ελλάδα. Με αυτά γίναμε ήρωες. Όταν οι Γερμανοί σε θεωρούν δεδομένο δεν πρόκειται να πάρεις τίποτα. Η γερμανική νοοτροπία είναι ότι όσο είσαι γονατισμένος θα σου πατάω το λαιμό για να μην σηκωθείς ποτέ».

«Χωρίς ευρωομόλογο δεν θα μπορέσουμε να δουλέψουμε», είπε και πρόσθεσε.

«Μια χώρα που δεν παράγει είναι καταδικασμένη να χρεοκοπήσει οριστικά. Το έχω πει χιλιάδες φορές στον πρωθυπουργό. Κάντε μια επιτροπή εμπειρογνωμόνων για να ξεκινήσουμε από κάπου. Τίποτα. Πέρα βρέχει. Δεχτήκατε την αποδοχή των ομολόγων της ΕΚΤ. Δηλαδή θα παίρνουμε δάνεια και θα πληρώνουμε τόκους! Πάλι θα παίρνουμε χρήματα για τους τραπεζίτες. Πάλι για τους τραπεζίτες. Που δεν δίνουν ευρώ στις επιχειρήσεις. Μα αν είναι έτσι θα πρέπει να καταργήσετε το πρόγραμμα ΗΡΑΚΛΗΣ και να σταματήσετε τους πλειστηριασμούς. Και βέβαια πρέπει να καταθέσετε νέο προϋπολογισμό. Είστε υποχρεωμένος. Δεν ισχύει ο προϋπολογισμός που καταθέσατε τον Σεπτέμβριο».

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης αναφέρθηκε επίσης στα μέτρα που αφορούν τον τρόπο του εορτασμού του Πάσχα.

«Έχετε μια απέχθεια προς την Ορθοδοξία. Γι’ αυτό απαγορεύετε τα μεγάφωνα στις εκκλησίες. Θέλουμε το Μεγάλο Σάββατο να βγούμε όλοι στο μπαλκόνι και αντί να χειροκροτούμε να ακούμε το “Χριστός Ανέστη”. Ναι μένουμε στο σπίτι. Μένουμε όμως Έλληνες. Μένουμε ενωμένοι, μένουμε και πιστοί ορθόδοξοι» είπε και πρόσθεσε.

«Ο καθένας μπορεί να πιστεύει όπου θέλει. Αλλά δεν μπορώ να βλέπω χθες στην Κομοτηνή το τζαμί να λειτουργεί και να απαγορεύεται η ορθόδοξη εκκλησία να έχει μεγάφωνα. Και είμαι περίεργος να δω τι θα κάνετε με το ραμαζάνι. Στις 24 Απριλίου οι μουσουλμάνοι θα γιορτάσουν το ραμαζάνι. Τότε θέλω να δω τι θα κάνετε. Θα τους συλλάβετε;».

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, ζήτησε επίσης την μείωση των τελών κυκλοφορίας από τη στιγμή που όπως είπε οι πολίτες δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν και τη μείωση των ασφαλίστρων των αυτοκινήτων.

«Δεν κάνετε μια νομοθετική παρέμβαση για να ενταχθούν στο επίδομα των 800 ευρώ γεωπόνοι, κτηνοτρόφοι και αγρότες που παράγουν πλούτο. Αντίθετα, για την παραγωγική ανάπτυξη της χώρας (αγρότες – κτηνοτρόφους) δίνετε 150 εκατ. ευρώ και στα ΚΕΚ δίνετε 100 εκατ. ευρώ. Κάντε κάτι για να αποζημιωθούν οι εργαζόμενοι στις αερομεταφορές. Ενισχύστε οικονομικά τους στρατιωτικούς και τους αστυνομικούς. Εφοδιάστε με ειδικές στολές όσους μεταφέρουν κρούσματα», ανέφερε ενώ ζήτησε να τεθεί σε «κατάσταση εκτάκτου ανάγκης η περιοχή του Αγίου Όρους», μετά τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν την περιοχή.

Ο κ. Βελόπουλος άσκησε τέλος κριτική στα ΜΜΕ για τον τρόπο με τον οποίο μεταδίδουν τις πληροφορίες για την πανδημία.

«Η επιλεκτική καταγραφή θυμάτων με εκνευρίζει», είπε. «Μας έπρηξαν τα συστημικά ΜΜΕ με τον αριθμό των νεκρών από τον ιό. Μιλάτε μόνο για την κατάσταση σε Ιταλία, Ισπανία, ΗΠΑ και δεν βλέπετε ότι υπάρχουν και αλλού νεκροί αλλά η κατάσταση δεν είναι τόσο κακή. Η Τσεχία επί συνόλου 10 εκατ. πολιτών έχει 88 νεκρούς, η Ρουμανία με 21 εκατ. πληθυσμό έχει 203 θανάτους, η Ουκρανία με 41 εκατ. πληθυσμό έχει 45 θανάτους, η Πολωνία με 35 εκατ. πληθυσμό έχει 129 θανάτους. Ξέρετε γιατί Ιταλία και Ισπανία έχουν τόσο μεγάλο πρόβλημα; Γιατί στο Μπέργκαμο της Ιταλίας έγινε ένας ποδοσφαιρικός αγώνας με ισπανική ομάδα και άτομα που μολύνθηκαν συνετέλεσαν στην διασπορά του ιού στις δύο χώρες».



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...