Λάππας (βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ): Ποιο αδίκημα διαπράττει αυτός που κουβαλάει μία μολότοφ στην πλάτη;

«Ποιο έννομο αγαθό προσβάλλει η απλή κατοχή μιας βόμβας μολότοφ», ήταν η ερώτηση που υπέβαλε στον υπουργό Δικαιοσύνης και τους συνεργάτες του ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρος Λάππας – «Βόλτα θα κάνει με την μολοτόφ» απάντησε σκωπτικά ο υπουργός Δικαιοσύνης – Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις Λάππα

Ενστάσεις για το αν η απλή(;) κατοχή μιας βόμβας μολότοφ προσβάλλει κάποιο έννομο αγαθό διατύπωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρος Λάππας μιλώντας στην Επιτροπή Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής κατά την διάρκεια της κατ’ άρθρων συζήτησης του σχεδίου νόμου για τους Ποινικούς Κώδικες.

Οι απόψεις Λάππα προκάλεσαν όπως ήταν αναμενόμενο την έντονη αντίδραση του υπουργού Διακιοσύνης Κώστα Τσιάρα ο οποίος υπεραμύνθηκε των διατάξεων του νέου Ποινικού Κώδικα και εμμέσως πλην σαφώς του είπε με αυτήν την λογική δεν θα έπρεπε να υπάρχουν συνέπειες ούτε για τους εμπόρους ναρκωτικών!

Συγκεκριμένα ο κ. Λάππας είπε τα εξής: «Πάμε τώρα στο αρ. 272. Θέλω ακριβή και συγκεκριμένη αιτιολογία, γιατί στην αιτιολογική έκθεση δεν το αναφέρετε -σας το είπα όταν σας επισκέφτηκα στο Υπουργείο Δικαιοσύνης προ ημερών- να μου πείτε, ποιο έννομο αγαθό προσβάλλει η απλή κατοχή μιας βόμβας μολότοφ, όταν η οπλοφορία και η οπλοχρησία ενός καλάσνικοφ το οποίο μπορεί να έχει 15 σφαίρες μέσα και να έχω άλλες 15 δεσμίδες στην πλάτη μου που μπορεί να σκοτώσουν διακόσιους, να είναι ένα απλό πλημμέλημα, εφόσον η οπλοφορία και η οπλοχρησία εξακολουθεί να είναι πλημμέλημα. Τόσο απλά, τόσο καθαρά, τόσο λογικά με το ‘’λάμδα’’ κεφάλαιο».

Ο ίδιος όπως και άλλοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έθεσαν επίσης το θέμα των ταξιδιών που μπορεί να κάνει κάποιος στο εξωτερικό τα οποία να συνδέονται με τρομοκρατία. Όπως είπε ο κ. Λάππας αναφερόμενος στο άρθρο 187, για τρομοκρατικές πράξεις και τρομοκρατική οργάνωση: «Πείτε μου σας παρακαλώ, ποιο αδίκημα διαπράττει αυτός που κατέχει μία βόμβα μολότοφ στην πλάτη. Θέλω να μου προσδιορίσουν οι συνεργάτες σας, ποιο είναι το όνομα από αυτά που προσβάλλατε. Το ταξίδι, δεν έχει αποδειχθεί πλέον δικαστικά και δεν υπάρχει δικαστική απόφαση πανευρωπαϊκά να αποδειχθεί ότι το ταξίδι εντάσσεται μέσα στα πλαίσια τρομοκρατικής απειλής, εκτέλεσης τρομοκρατικής πράξης. Δεν υπάρχει και δεν θα υπάρξει και δεν ενίσταμαι για αυτό, να το βάλουμε, ανεφάρμοστο είναι νομικά και ποινικά».

Απαντώντας στις αιτιάσεις του εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Τσιάρας υπεραμύνθηκε των διατάξεων του νέου Ποινικού Κώδικα και σημείωσε «αλλά, για πείτε μου κάτι; Αυτός ο οποίος έχει μια βόμβα μολότοφ στο σακίδιο του, τι την θέλει; Βόλτα θα κάνει με τη βόμβα μολότοφ; Δηλαδή, ο έμπορος ναρκωτικών που έχει μια τσάντα με ναρκωτικά, βόλτα θα κάνει; Βόλτα τα κάνει κ. Λάππα; Για να καταλάβουμε το τι γίνεται και αν θέλετε να ξεχάσετε γεγονότα τα οποία πλήττουν την ίδια την ελληνική πολιτεία, αλλά και την ίδια τη Δημοκρατία, ας θυμηθείτε την MARFIN, είναι δικαίωμά σας, οι Έλληνες πολίτες όμως δεν το ξεχνάνε και πρέπει κάποια στιγμή να βάλουμε μια σειρά σε ορισμένα ζητήματα. Δεν υπάρχει διαφορετική αντιμετώπιση σε κάποια περιστατικά και διαφορετική σε άλλη».

protothema.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...