Άκουσα με περισσή προσοχή το Κήρυγμα του Μητροπολίτη Ναυπάκτου Ιερόθεου επ’ευκαιρία του διπλού εορτασμού για τον Ευαγγελιστή Λουκά και την Απελευθέρωση της Λαμίας από τον ναζιστικό ζυγό. 

Μιλώντας εκτός γραπτού κειμένου, παρουσίασε με συνέπεια και συμπαγή Θεολογικό και Φιλοσοφικό λόγο την σύνδεση της Ορθοδοξίας με τη σωματικότητα  και τις διαφορές της από τα μεγάλα Φιλοσοφικά Μεταφυσικά συστήματα.

 Συνέδεσε λογικά και ιστορικά την Ορθόδοξη Θεολογία με τα σύγχρονα προβλήματα της Πανδημίας και των ακραίων φασιστικών μορφωμάτων από τα οποία υπέφερε η Ελλάδα και η Λαμία μας στην ναζιστική κατοχή.

Ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου Ιερόθεος τίμησε σήμερα τη Λαμία μας με έναν λόγο που έκανε τη διαφορά. 

Έδειξε ότι ο συνεκτικός φιλοσοφικός λόγος μπορεί να κάνει τη διαφορά έναντι των ανούσιων, επιφανειακών και βαρετών “πανηγυρικών λόγων”. Έδειξε ότι η Ορθοδοξία, η Επιστήμη, η Δημοκρατία και η Κοινή Λογική δύνανται να συμπορεύονται και να συγκλίνουν εντυπωσιακά υπέρ Ελευθερίας.

Δραματικό και απογοητευτικό το χάσμα φιλοσοφικής συγκρότησης ανάμεσα σε απλοϊκούς – δίκην εκθέσεως ιδεών –  “πανηγυρικούς” και την υψηλή νοηματοδοσία του Κηρύγματος του κ.κ Ιερόθεου.

Ας στηρίξουμε αυτούς τους Ιεράρχες.

Ποιος είναι ο Παναγιώτης Ιακωβής

Γεννήθηκε το 1970 στον Βόλο και σπούδασε στην Στρατιωτική Ιατρική Θεσσαλονίκης. Έλαβε τον τίτλο Καρδιολογίας και Επεμβατικής Καρδιολογίας από το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο και είναι Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εκπαιδεύτηκε ως υπότροφος στο Emory University Hospital στην Ατλάντα των ΗΠΑ και το Στρατιωτικό Νοσοκομείο της Λωζάννης / Moudon στην Ελβετία. Είναι τελειόφοιτος του Τμήματος Ιστορίας και Φιλοσοφίας της Επιστήμης του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Έχει εργαστεί σε θέσεις ευθύνης και Διεύθυνσης στον Ελληνικό Στρατό και προεδρεύει σε Επιστημονικούς, Κοινωνικούς και Φιλοσοφικούς Ομίλους με σημαντική κοινωνική δράση. Είναι Ιδρυτικός Πρόεδρος του παραρτήματος της AHEPA Hellas HJ42: «Θερμοπύλες».

Ιδιωτεύει ως Καρδιολόγος και Επεμβατικός Καρδιολόγος. Αρθρογραφεί τακτικά σε επιστημονικά και δημοσιογραφικά έντυπα αλλά και σε διαδικτυακές σελίδες.

Μιλάει απταίστως Αγγλικά και Γαλλικά. Στον ελεύθερο χρόνο του ασχολείται με την χιονοδρομία και είναι ερασιτέχνης της Ηλεκτροακουστικής.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...