Λαϊκή Συσπείρωση:Το νερό είναι αγαθό και όχι εμπόρευμα.

Πρέπει με ευθύνη του κράτους να υπάρχει συνεχές, άφθονο και υγιεινό νερό για όλους και σε όλες τις γειτονιές και τα χωριά του Δήμου.

Να γίνονται συνεχείς έλεγχοι και μετρήσεις από εξειδικευμένο προσωπικό και να αντικατασταθούν ΑΜΕΣΑ οι αμιαντοσωλήνες στα τμήματα του δικτύου όπου υπάρχουν από αρμόδιο κρατικό φορέα.

Καμιά μετακύλιση στα λαϊκά νοικοκυριά για οποιαδήποτε κόστη. Δεν ευθύνεται ο λαός για τα ενεργειακά κόστη και κατ’ επέκταση για τις απαιτήσεις σε ηλεκτρικό ρεύμα για να δουλέψουν τα αντλιοστάσια.

Η μετατροπή των ΔΕΥΑ σε ΑΕ, τα ΣΔΙΤ και η κάθε είδους ιδιωτική εμπλοκή έχει φέρει, όπως ήταν αναμενόμενο, την ΔΕΥΑΝ σ’αυτή την οικονομική κατάσταση. Τα ψίχουλα που δίνει το κράτος είναι στάχτη στα μάτια των δημοτών.

Όσο για τα ανείσπρακτα τιμολόγια, ας πληρώσουν οι έχοντες και κατέχοντες, όπως και οποιαδήποτε αλλαγή τιμολογίων να επιβαρύνει αποκλειστικά και μόνο αυτούς.

Καμία διακοπή νερού λόγω οφειλής σε ανέργους, χαμηλόμισθους, χαμηλοσυνταξιούχους, φτωχούς αγρότες. Σ’ αυτούς άμεση μείωση των τιμολογίων κατά 50%. Καμία μεταφορά χρεών από τη ΔΕΥΑΝ ή της υπηρεσίες του Δήμου στις εφορίες, καμία δέσμευση ΑΦΜ.

Κατάργηση του ειδικού τέλους 80%, που μπήκε για συγκεκριμένους λόγους και για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, αλλά παραμένει μέχρι σήμερα χωρίς καμιά εξήγηση.

Αύξηση των τιμολογίων στους μεγαλοεπιχειρηματίες, στα ξενοδοχεία, στις τράπεζες και μεγάλες επιχειρήσεις.

Εξασφάλιση επάρκειας για τη λαϊκή κατανάλωση, ιδιαίτερα με ελεγμένο, ποιοτικό πόσιμο νερό, με σταθερή ροή και πίεση, με χρηματοδότηση και υλοποίηση των αναγκαίων έργων υποδομής, όπως και το ενεργειακό κόστος από τον αρμόδιο κρατικό φορέα.

Πρόσληψη του απαραίτητου επιστημονικού και εργατοτεχνικού προσωπικού στις δημοτικές υπηρεσίες, με μόνιμη και σταθερή δουλειά ώστε να καλύπτονται με ποιότητα και πληρότητα οι ανάγκες των λαϊκών οικογενειών σε νερό με την κατασκευή, επέκταση, συντήρηση και λειτουργία των υποδομών ύδρευσης, αποχέτευσης και άρδευσης, χωρίς την εμπλοκή ιδιωτικών – εργολαβικών εταιρειών.

Άμεση υλοποίηση αναγκαίων τεχνικών έργων εξασφάλισης επάρκειας και ορθολογικής διαχείρισης του νερού χωρίς ΣΔΙΤ, συμβάσεις παραχώρησης, από τον αρμόδιο κρατικό φορέα.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...