Λαϊκή Συσπείρωση Δωρίδας: Η ταύτισή τους ξεθώριασε το ανέκδοτο των προεκλογικών τους “διαφορών”

Η διαδικασία ανάδειξης Επιτροπών στα δύο προηγούμενα ΔΣ του Δήμου Δωρίδας στάθηκε πολλαπλά αποκαλυπτική: Αποδείχτηκε το πόσο ανούσιες και κυρίως ψεύτικες ήταν οι προεκλογικές αντιπαραθέσεις των άλλων παρατάξεων.

Δεν έχουμε καμιά διάθεση να κρίνουμε ηθικά, την όποια  μεταπήδηση από τη μια παράταξη στην άλλη, το αφήνουμε στους ψηφοφόρους που (όπως και στη Βουλή), άλλο ψηφίζουν και άλλο βγάζει η κάλπη. Η ουσία των μεταπηδήσεων είναι ότι δεν υπάρχουν ουσιαστικές διαφορές μεταξύ αυτών των παρατάξεων και ότι λέγεται πριν τις εκλογές είναι μόνο προς άγραν ψήφων.

Η ΝΔ με την τελευταία τροποποίηση του Κλεισθένη για την Τοπική Διοίκηση έλυσε τα χέρια στις σχετικές πλειοψηφίες των Δήμων έτσι ώστε να έχουν την απόλυτη πλειοψηφία στις βασικές επιτροπές (Οικονομική, Ποιότητα Ζωής, κλπ) πετώντας στο καλάθι των αχρήστων τη βούληση των πολιτών, όπως αυτή εκφράστηκε στις κάλπες. Συγκεκριμένα, στο Δημοτικό Συμβούλιο σε 19 Επιτροπές και Αντιπροσωπίες σε ΝΠΔΔ, από τις 73 θέσεις εκλέχτηκαν από την παράταξη που έχει την πλειοψηφία 59 θέσεις (80,8%) και από τη Λαϊκή Συσπείρωση 2 (2,7%).

Το έδαφος για μετατοπίσεις, συγκολλήσεις, σαλαμοποίηση παρατάξεων δεν είναι μόνο ο πρόσφατος νόμος της ΝΔ και δεν αποτελεί πρωτοτυπία του Δήμου Δωρίδας το γεγονός που τελικά διαδραματίστηκε. Είναι, κυρίως, η ταύτισή τους στην ίδια  πολιτική που θεωρεί τους Δήμους  αντιπροσώπους του κεντρικού κράτους και όχι εκπροσώπους των πολιτών.

Θέλοντας να αναδείξουμε τα πραγματικά λαϊκά προβλήματα (υποχρηματοδότηση, φορομπηξία δημοτών, ελλείψεις προσωπικού, σχολείων, βρεφονηπιακών σταθμών, νηπιαγωγείων, ανύπαρκτης αντισεισμικής, αντιπλημμυρικής και αντιπυρικής προστασίας, παράδοση των δημοτικών λειτουργιών σε εργολάβους, κλπ) προειδοποιούμε:

Μια ακόμα δημοτική πλειοψηφία, “εκ των ενόντων”, σε συνεργασία με το κεντρικό κράτος, θα σταθεί εμπόδιο στη λύση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο τόπος μας. Γι’ αυτό η Λαϊκή Συσπείρωση αποτελεί και τη μόνη παράταξη που δεν νομιμοποίησε με τη ψήφο της τη διαδικασία ψήφισης τέτοιων επιτροπών, όσο και αν θέλουν να την τσουβαλιάσουν σε οποιοδήποτε αλισβερίσι. Τη λύση θα δώσει μόνο η λαϊκή οργάνωση και κινητοποίηση στην οποία θα πρωτοστατήσει η Λαϊκή Συσπείρωση, μέσα στο δημοτικό συμβούλιο και έξω, σε όλα τα χωριά.

8 Νοέμβρη 2019



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...