Λεβέντης: Να έχουμε ΕΣΡ έως τη Δευτέρα αλλιώς η χώρα οδηγείται στο χάος

«Πρέπει να τελειώσει η εκκρεμότητα με τη συγκρότηση του ΕΣΡ», επανέλαβε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης.

Παράλληλα, ο Βασίλης Λεβέντης δεσμεύτηκε το κόμμα του να συμβάλλει στη λύση του προβλήματος έως τη Δευτέρα.

«Δεν μπορεί όπως είπε να ασχολείται μια χώρα αποκλειστικά με την σύσταση του ΕΣΡ την ώρα που ο λαός περνάει δύσκολα και η καθημερινότητα είναι τόσο σκληρή. Εκτιμώ ότι μέχρι την Δευτέρα θα έχουν γίνει όλα όσα πρέπει για να λυθεί το ζήτημα και να έχουμε νέο ΕΣΡ, αλλιώς η χώρα οδηγείται στο χάος και η κοινωνία σε διχασμό, είπε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων», τόνισε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων σε συνέντευξη που παραχώρησε, στο ραδιόφωνο της «Φωνής των Ελλήνων» της Φλώριδας.

Ο Βασίλης Λεβέντης ρωτήθηκε και για τις αμερικανικές εκλογές, σημειώνοντας μεταξύ άλλων:

«Πάντα η Ελλάδα προσδοκούσε καλές σχέσεις με τις ΗΠΑ σε όλα τα επίπεδα. Και τώρα λίγες ημέρες από τις αμερικάνικες εκλογές εύχομαι να κυλήσουν όλα ομαλά και ο λαός της Αμερικής να επιλέξει τον επόμενο πρόεδρο του, ο οποίος πρέπει να είναι δημοκρατικός, δεν εννοώ βεβαίως από το δημοκρατικό κόμμα, αλλά στις πράξεις του και στην διοίκηση του κράτους. Θέλω να ευχηθώ κάθε επιτυχία στους υποψηφίους που προέρχονται από την ομογένεια και κυρίως στους G. Μπιλιράκη και T. Γκρίς”.

Ακόμα, ο Βασίλης Λεβέντης τόνισε ότι προσβλέπει η επίσκεψη Μπαράκ Ομπάμα στην Αθήνα να έχει θετικό πρόσημο για την χώρα μας.

Μάλιστα, είπε πως ο Αμερικανός πρόεδρος μέχρι να αποχωρήσει από τον Λευκό Οίκο μπορεί να προωθήσει ζητήματα που αφορούν στην ευρύτερη περιοχή, όπως να πειστεί η Τουρκία και να αλλάξει συμπεριφορά σε σχέση με την Ελλάδα, να σέβεται τις διεθνείς συνθήκες και να ασκεί καλή γειτονία, να βοηθήσουν οι ΗΠΑ στο Κυπριακό για μια βιώσιμη και δίκαιη λύση με αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων, καθώς επίσης και για την αλλαγή στάσης των Σκοπίων στην ονομασία του κράτους των Σκοπίων.

Βεβαίως υπογράμμισε ο Βασίλης Λεβέντης οι Αμερικανοί παράγοντες επιθυμούν να ρυθμιστεί το δημόσιο χρέος, πρέπει όμως και εμείς να προχωρήσουμε τις μεταρρυθμίσεις. Θέλουμε, δήλωσε ο Βασίλης Λεβέντης μια ειλικρινή διμερή σχέση με τις ΗΠΑ.

Πηγή:Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...