Με τη φράση αυτή ο επικεφαλής της Ενωτικής Πρωτοβουλίας πρώην δήμαρχος Τ.Λουκόπουλος περιέγραψε την εισήγηση του δημάρχου κατά την αναφορά του στο τεχνικό πρόγραμμα του 2021.Ελάχιστα χρήματα -ανέφερε ο κ. Λουκόπουλος- από τη ΣΑΤΑ των δύο τελευταίων ετών,για την εκτέλεση κάποιων έργων.

-Ο δήμος Ναυπακτίας έμεινε πίσω από τις χρηματοδοτήσεις

Όταν παραδώσαμε το τεχνικό πρόγραμμα των 36 εκατομμυρίων,ο δήμος Αγρινίου είχε 30 εκατομμυρία δικό του τεχνικό πρόγραμμα.Σήμερα,που ο δήμοςε Αγρινίου έχει διπλασιάσει το ποσό αγγίζοντας τα 60 εκατομμύρια,το δικό μας τεχνικό έχει παραμείνει στάσιμο.Στο δήμο Αγρινίου υπήρξαν 12 προσκλήσεις για χρηματοδότηση μέσα από τον ΦΙΛΟΔΗΜΟ,4 από το πράσινο ταμείο,5 από το ΠΕΠ.Αυτό σημαίνει ότι το Αγρίνιο “έτρεξε” και κέρδισε σοβαρές χρηματοδοτήσεις σε αντρίθεση με μας που χάσαμε χρηματοδοτήσεις,όπως τα πεζοδρόμια και το τουριστικό καταφύγιο που αντικαταστάθηκε από το Αλιευτικό καταφύγιο,ένα έργο αμφίβολης ποιότητας και που κατά πάσα πιθανότατα ίσως να μην εκτελεστεί.

Μάλιστα-συνέχισε ο κ. Λουκόπουλος- ο ίδιος μελετητής που είχε επιληφθεί το τουριστικό καταφύγιο,είχε δηλώσει ότι θα μπορούσε να κατασκευάσει και το τουριστικό καταφύγιο καθιστώντας το λειτουργικό,Μέσα σε όλα αυτά,βλέπουμε τη χρηματοδότηση των 3.6 εκατ. που οδεύουν από την περιφέρεια προς τη Βόνιτσα για την κατασκευή τουριστικού καταφυγίου συν την πρόσληψη συμβουλευτικής υποστήριξης για την προβολή του θαλάσσιου προιόντος ύψους 150.000 ευρώ,όταν εμείς πληρώνουμε 70.000 ευρώ για τον ίδιο λόγο.

Τάκης Λουκόπουλος: «Για άλλη μια φορά, ας θυμίσουμε τα αυτονόητα» -  Απάντηση σε δημοσίευμα - Nafsweek.gr

-Οι μελέτες της Ενωτικής Πρωτοβουλίας με την υψηλότερη βαθμολογία

Η δημοτική αρχή δεν υλοποίησε,ούτε δημοπράτησε νέα έργα.Αναφορικά με τον τρόπο που συντάσσονταν οι μελέτες,αρκεί να πούμε-ανέφερε ο κ. Λουκόπουλος- ότι το Ξενία έλαβε τη δεύτερη κατά σειρά βαθμολογία,τα ανοιχτά κέντρα εμπορίου μέσα στην 20 άδα ανάμεσα σε 80 προτάσεις,η ανάδειξη του ιστορικού κέντρου 5ο σε βαθμολογία επί 8 προτάσεων,ενώ το Ειδικό σχολείο τη δεύτερη καλύτερη πρόταση επό των 5 συνολικά.

Από τα 174 έργα που ανακοίνωσε η Περιφέρεια ύψους 425 εκατομμυρίων ευρώ,η Αιτωλ/νία έλαβε τα 200 εκατομμύρια.Η Ναυπακτία πήρε μόνο τα 3.600.000 ευρώ,όταν η Βόνιτσα έλαβε 9 εκατομμύρια,το Θέρμο 3.3 εκατομμύρια,ενώ η Βόνιτα έλαβε επιπλέον χρηματοδότηση 150.000 ευρώ για συμβουλευτική υποστήριξη του θαλασσίου προιόντος της και το Μεσολόγγι μόνο για την ύδρευσή του 6,5 εκατομμύρια.

-Είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε το δήμο

Στόχος μας είναι να βοηθήσουμε το δήμο και αυτό μπορεί να επιτευχθεί φτιάχνοντας μαζί κάποιους επιπλέον κωδικούς,όπως για την αγορά ακινήτου,εξοπλισμού της λειτουργίας του Ξενία και δέντρων που δεν θα επιρρεάζονται από την ασθένεια του μεταχρωματικού έλκους.

Εφόσον γίνουν αυτά,μπορούμε να στηρίξουμε το τεχνικό πρόγραμμα που στο σύνολό του έτσι κι αλλιώς αποτελείται από έργα της δικής μας δημοτικής θητείας.Θα πρέπει -συνέχισε ο κ. Λουκόπουλος-να επιμείνουμε στη μελέτη των ομβρίων από το Γρίμποβο μέχρι το πλατανόρεμα,την προστασία της Παλαιοπαναγιάς,τον πολυχώρο τουρισμού του νοσοκομείου Πλατάνου και της μελέτης για βρεφονηπιακό σε έκταση 900 τ.μ,καθώς και της ιδέας της υπόγειας παράκαμψης της Ναυπάκτου



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...