Λούκοπουλος για Σύψα: Όσοι θέλουν βλέπουν…Οι άλλοι στο σκοτάδι.

Άμεση ήταν η απάντηση για την ανακοίνωση Σύψα  που ανέφερε ότι  απέρριψε η περιφέρεια την απόφαση του δήμου Ναυπακτίας για ένταξη αθλητικών εγκαταστάσεων στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων (Δείτε εδώ).

Αναλυτικά η ανακοίνωση Λουκόπουλου.

 Χρηματοδότηση Γηπέδων από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων

ΟΣΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΒΛΕΠΟΥΝ… ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΤΟΥΣ.

(Ο τίτλος είναι δανεισμένος από την σχετική ανάρτηση του Γιάννη Σύψα)

Δυστυχώς ο φίλος Γιάννης Σύψας βιάστηκε. Τέσσερα χρόνια με την Ενωτική Πρωτοβουλία δεν έκανε τέτοια λάθη. Είχε πάντα ανθρώπους δίπλα του να τους ρωτήσει, αν κάτι δεν το ήξερε καλά. Και υπάρχουν στελέχη στις υπηρεσίες του δήμου, που ξέρουν πως να ωριμάζουν μελέτες και να φέρνουν χρήματα στον δήμο Ναυπακτίας. Αλλιώς δεν θα είχε σήμερα ο δήμος μας έργα υλοποιημένα και προς υλοποίηση στο ύψος των 50.000.000 ευρώ. Βιάστηκε λοιπόν να αναρτήσει ότι δεν εγκρίθηκε η χρηματοδότηση της κατασκευής πέντε γηπέδων στην Ναυπακτία. Ας εξηγήσει στους κοινούς μας φίλους, τους συμπολίτες μας, την βιασύνη του αυτή.

Σχετικά με τα γήπεδα τα οποία δήθεν δεν χρηματοδοτούνται επισημαίνουμε τα εξής:

Πράγματι στις 19 Δεκεμβρίου 2018 στο δημοτικό συμβούλιο πήραμε απόφαση να υποβάλλουμε αίτηση για χρηματοδότηση πέντε γηπέδων στο δήμο Ναυπακτίας (σε Γαλατά, Περιθώρι, Πλάτανο, Δάφνη και Ξηροπήγαδο), ύψους 411.000 ευρώ, από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ όμως για να εγκριθεί η αίτηση μας αυτή, είναι ότι ΔΕΝ είναι δυνατή η χρηματοδότησή τους από το άλλο χρηματοδοτικό εργαλείο, το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα (ΠΕΠ) Δυτικής Ελλάδας. Με την γνωστή γρηγοράδα που διακρίνει τον Δήμο Ναυπακτίας, την ίδια μέρα καταθέσαμε (τυπικά) το αίτημα για χρηματοδότηση από το ΠΕΠ και ζητήσαμε να έχουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα την αναμενόμενη απόρριψη του αιτήματος. Στις 21 Δεκεμβρίου η Περιφέρεια ανταποκρίνεται ΑΜΕΣΑ και μας απαντά ότι είναι αδύνατη η χρηματοδότηση από το ΠΕΠ.

Έτσι καταφέραμε την αμέσως επόμενη ημέρα (ηλεκτρονικά), να καταθέσουμε την πρόταση που αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο για χρηματοδότηση από το ΠΔΕ (Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων). Εκεί προσκομίσαμε και την  επίμαχη βεβαίωση (που τώρα ανακάλυψε ο κ. Σύψας) ότι είναι αδύνατη η χρηματοδότηση από άλλο πρόγραμμα (το ΠΕΠ) έτσι ώστε να είναι εφικτή η χρηματοδότηση των Γηπέδων από το ΠΔΕ. Το αίτημά μας αυτό θα εξεταστεί, άμεσα, στην επόμενη Εκτελεστική Επιτροπή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και στο Περιφερειακό συμβούλιο. Περιμένουμε τις επόμενες ημέρες την θετική απόφαση τους.

Αν θέλει κάποιος να φέρει χρήματα στον τόπο του, πρέπει να κινείται με αυτό τον τρόπο, γρήγορα και αποτελεσματικά. Πρέπει να γνωρίζει τις διαδικασίες, να έχει ετοιμάσει τις μελέτες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι οι μελέτες των γηπέδων που ετοιμάστηκαν από την αρχή της θητείας της δημοτικής αρχής Λουκόπουλου, αφού πρώτα ερευνήσαμε σε ποιές τοπικές κοινότητες έχουμε ξεκάθαρο ιδιοκτησιακό καθεστώς για τα γήπεδα. Οι μελέτες αυτές έχουν ψηφιστεί (ως προτεραιότητες) ήδη από το τέλος του 2014. Γι’ αυτό και σήμερα δεν δικαιούται κανείς να λέει ότι το έμαθε την τελευταία στιγμή.

Υ.Γ. Νομίζουμε ότι όποιος και να διάβαζε το έγγραφο που δόθηκε στην δημοσιότητα από τον κ. Σύψα, θα έπρεπε να καταλάβει ότι κάτι άλλο συμβαίνει. Δεν είναι δυνατόν να συνεδριάζει το Δ.Σ. Ναυπακτίας, Τετάρτη βράδυ στις 19/12 μέχρι τα μεσάνυχτα, να αιτείται χρηματοδότηση την Πέμπτη αφού δούλεψαν ένα σωρό άνθρωποι (και τους ευχαριστούμε γι’ αυτό) για να ολοκληρώσουν τους φακέλλους, και να παίρνει αρνητική απάντηση από την Περιφέρεια για το ΠΕΠ, την Παρακευή 21/12 το πρωί!

Ο λόγος βέβαια που έγιναν όλα αυτά είναι απλός. Το Σάββατο το πρωί 22/12, παραμονές Χριστουγέννων κάποιοι δούλεψαν (και τους ευχαριστούμε γι’ αυτό) για να κατατεθεί η πρότασή μας ηλεκτρονικά (μαζί με την προαπαιτούμενη απόρριψή της από το Π.Ε.Π.) , με όλα τα απαραίτητα έγγραφα συνημμένα, στο Π.Δ.Ε. όπως προέβλεπε η απόφαση του δ.σ. Ναυπακτίας.

Επαναλαμβάνουμε: Αν υπηρεσίες και αιρετοί δεν δούλευαν έτσι δεν θα έρχονταν (μέχρι τώρα) 50 εκατομμύρια ευρώ στον δήμο Ναυπακτίας.

Τέλος, καλό είναι προκειμένου να μην αποπροσανατολίζεται η κοινή γνώμη, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης που δημοσιεύουν τόσο σοβαρά θέματα να ενημερώνονται και από τους καθ’ ύλην αρμοδίους.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...