Λόφοι σκουπιδιών κατακλύζουν τους δρόμους της Θεσσαλονίκης

Λόφοι σκουπιδιών κατακλύζουν τους δρόμους της Θεσσαλονίκης
«Βουνά» σχηματίζουν πλέον τα σκουπίδια στους περισσότερους δρόμους της Θεσσαλονίκης, εξαιτίας των κινητοποιήσεων που συνεχίζουν οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ διαμαρτυρόμενοι για τις διατάξεις του τρίτου Μνημονίου.
Ο Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) στην περιοχή του Φοίνικα παραμένει υπό κατάληψη, με αποτέλεσμα ελάχιστα οχήματα του δήμου Θεσσαλονίκης να κάνουν δρομολόγια αποκομιδής σκουπιδιών. Στις προτεραιότητες είναι οι λαϊκές αγορές, τα νοσοκομεία, ενώ καλύτερη εικόνα παρουσιάζουν μόνο οι κεντρικοί δρόμοι της πόλης.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς, στον κεντρικό δήμο έχουν συγκεντρωθεί περισσότεροι από τρεις χιλιάδες τόνοι σκουπιδιών.

«Έχει δοθεί εντολή στους εργαζόμενους να μαζεύουν τα σκουπίδια που ξεχειλίζουν έξω από τους κάδους, ώστε να μην υπάρχουν προβλήματα υγιεινής και αισθητικής. Επιπλέον, τα μαζεύουμε σε μεγάλες μαύρες σακούλες» δήλωσε στο ΑΜΠΕ ο αντιδήμαρχος Ανακύκλωσης και Καθαριότητας, Θανάσης Παππάς.

Αντίθετα, παραμένουν τα προβλήματα με τα σκουπίδια, αλλά όχι τόσο έντονα, σε αρκετούς ακόμη δήμους του πολεοδομικού συγκροτήματος.

Επιπλέον, οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ συνεχίζουν τις καταλήψεις στα δημαρχεία ώστε να μην αποσταλούν λίστες με ονόματα υπαλλήλων στο υπουργείο Εσωτερικών για διαθεσιμότητα, ενώ κανονικά λειτουργούν τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών και οι παιδικοί σταθμοί.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πηγή: brifingnews.grΑκολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...