Λύκος στα πρόβατα…

bb

… φωνάζει η παράταξη του κ. Μπουλέ. Ελπίζει ότι οι πολίτες της Ναυπακτίας είναι πρόβατα και πως θα τους πείσει ότι ο «κακός λύκος» είναι η ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ και ο δημοτικός σύμβουλός της, Κ. Καρακώστας. Με δυο ανακοινώσεις της την ίδια μέρα και με φανερό το άγχος να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, η παράταξη του κ. Μπουλέ κάνει το άσπρο – μαύρο για τις τσιμεντοστρώσεις – ρουσφέτια των 195.000 ευρώ, στην Πυλλήνη. Όμως η αλήθεια δεν συσκοτίζεται εύκολα ακόμη και στην ίδια τους την ανακοίνωση.

Ας θυμηθούμε λοιπόν τα γεγονότα.

Με την ψήφιση του τεχνικού προγράμματος και του προϋπολογισμού ο κ. Μπουλές διατυμπάνιζε ότι δεν θα εκτελέσει κανένα νέο έργο εκτός Ναυπάκτου, παρά μόνο τα συνεχιζόμενα έργα, αφού γι’ αυτά έχει υπογραφεί σύμβαση με τον εργολάβο που θα τα εκτελούσε και είναι υποχρεωτική η συνέχισή τους.

Στην ανακοίνωσή της η παράταξη του κ. Μπουλέ αναφέρει:

«Κατά την απογραφή που διενεργήθηκε την 31/1/2011 και τη σύνταξη του σχετικού πρωτοκόλλου που αφορούσε τα έργα, το συγκεκριμένο καταγράφηκε ως έργο με την παρατήρηση ότι υπήρχαν εγκεκριμένη μελέτη και τεύχη δημοπράτησης καθώς και η αναγκαία πίστωση. Το πρωτόκολλο υποβλήθηκε στην τεχνική υπηρεσία του νέου Δήμου Ναυπακτίας συνοδευόμενο από τους φακέλους των αναγραφόμενων έργων και παραδόθηκε μαζί με τα υπόλοιπα πρωτόκολλα στους Ορκωτούς Λογιστές που είχαν οριστεί από το Δήμο Ναυπακτίας για τον έλεγχο. Στο τεχνικό πρόγραμμα 2011 ενεγράφη από την Υπηρεσία εκ παραδρομής στην στήλη των συνεχιζόμενων, στον δε Προϋπολογισμό ως νέο έργο καθ’ υπόδειξη των ορκωτών.»

Παραδέχεται λοιπόν κάποιο αθώο «λάθος» εκ παραδρομής. Όμως το συγκεκριμένο έργο δεν καταγράφηκε στο πρωτόκολλο απλά ως έργο αλλά ως συνεχιζόμενο έργο. Ο φάκελος που το συνόδευε ήταν απολύτως κενός (έχει καταγραφεί στο πρωτόκολλο) αφού έλειπαν η έγκριση του έργου από το δημοτικό συμβούλιο ή την δημαρχιακή επιτροπή, η ημερομηνία του διαγωνισμού, ο ανάδοχος, η ημερομηνία της σύμβασης, το ποσό του έργου, το ποσό που έχει μείνει ανεκτέλεστο και η χρηματοδότηση. Κι όλα αυτά ήταν απαραίτητα για να ενταχθεί το έργο στα συνεχιζόμενα. Όλοι οι υπόλοιποι φάκελοι ήταν πλήρεις και περιείχαν τα απαραίτητα στοιχεία. Μόνο αν κάποιος εθελοτυφλούσε ή εκτελούσε άνωθεν εντολές μπορούσε να κάνει τέτοιο «λάθος». Επίσης η ανακοίνωση της παράταξης του κ. Μπουλέ «βλέπει» ξεχωριστά το τεχνικό πρόγραμμα και τον προϋπολογισμό. Αποκρύπτει ότι ψηφίζονται την ίδια μέρα και το τεχνικό πρόγραμμα (εκ του νόμου) περιλαμβάνεται αυτούσιο στον προϋπολογισμό. Άρα κάποιος δεν «άκουσε» τους ορκωτούς λογιστές ή «άκουσε» ότι ήθελε. Έβαλε το έργο ως νέο στον προϋπολογισμό για να μπορεί να το δημοπρατήσει αλλά στο τεχνικό πρόγραμμα ως συνεχιζόμενο για να καλύψει την πολιτική δέσμευση του κ. Μπουλέ ότι δεν θα εκτελεστεί κανένα νέο έργο εκτός Ναυπάκτου. Έτσι πίστευε ότι θα μείνει και η πίττα ακέρια και ο σκύλος χορτάτος. Εκτός των παραπάνω με αυτόν τον τρόπο αλλοιώθηκε το ταμειακό υπόλοιπο του δήμου Πυλλήνης.

Ακόμη και σήμερα 15/9 ο εκπρόσωπος της παράταξης του κ. Μπουλέ, δηλώνει στο ραδιόφωνο του LEPANTO ότι «το έργο είναι τυπικά νέο και ουσιαστικά συνεχιζόμενο», καλύπτει πολιτικά το λάθος και δείχνει ποιος είναι ο καθοδηγητής του «λάθους».

Δεν είναι τυχαίο ότι η παράταξη του κ. Μπουλέ αρνήθηκε (με την ψήφο των δημοτικών συμβούλων της) να συζητηθούν τα τσιμεντορουσφέτια στο δημοτικό συμβούλιο. Το θέμα ήρθε για συζήτηση μόνο όταν δεν μπορούσαν να κάνουν αλλιώς και μετά από ενυπόγραφη αίτηση του ενός τρίτου των δημοτικών συμβούλων, όπως ο νόμος ορίζει. Αλλά και όταν το θέμα συζητήθηκε η πλειοψηφία αρνήθηκε το αυτονόητο. Η πρότασή μας, την οποία καταψήφισαν χωρίς να αντιπροτείνουν τίποτε (εκτός από την συγκάλυψη και την αδιαφάνεια) εστίαζε σε τρία σημεία.

α) Αφού όλες οι παρατάξεις συμφωνούν ότι έγινε κάποιο λάθος που οδήγησε σε ακύρωση δημοπρασίας του δήμου, να προσφύγουμε στο σώμα επιθεωρητών δημόσιας διοίκησης ώστε να ερευνήσουν ποιος, που και γιατί έκανε το λάθος.

β) Με διαπαραταξιακή επιτροπή να ελεγχθούν όλα τα συνεχιζόμενα έργα, όλων των πρώην δήμων για να αποκλείσουμε την περίπτωση να υπήρξε και άλλο τέτοιου ε ίδους λάθος

γ) Όλα τα έργα που είναι στην ίδια κατηγορία με το επίμαχο, από όλους τους πρώην δήμους να αξιολογηθούν και να δημοπρατηθούν μόνο αυτά που θα κρίνει το δημοτικό συμβούλιο ότι είναι άμεσης προτεραιότητας

Δυστυχώς η παράταξη του κ. Μπουλέ καταψήφισε και τις τρεις προτάσεις.

Αυτό τουλάχιστον αποδεικνύει ότι προτιμά την συσκότιση των πραγματικών περιστατικών, για δικούς της λόγους.

Από την άλλη μεριά η παράταξη του κ. Μπουλέ, στο δημοτικό συμβούλιο, έχυσε πολύ ιδρώτα για να μας πείσει ότι δεν κάνει ρουσφέτια. Η αντιδήμαρχος κ. Ζιαμπάρα μας επιτίμησε γιατί δεν γνωρίζαμε ότι στο δήμο Πυλλήνης δεν ανατίθενται ποτέ έργα, δυο μήνες πριν τις εκλογές (από τον Αύγουστο) γιατί δεν θέλουν να κάνουν ρουσφέτια. Για την παράταξη του κ. Μπουλέ αυτή είναι η ηθική διάσταση που δίνουν στην πολιτική. Δεν γίνεται να λέω ότι είμαι πολιτικός και να ντρέπομαι μας είπε ο κ. Καραλής. Τα ίδια μας είπε και ο κ. Μπουλές, αφού δήλωσε ότι δεν έκανε προεκλογικά έργα και μάλιστα με απ’ ευθείας ανάθεση και χωρίς μελέτη.

Σήμερα μάλιστα (στις 15/9) ο εκπρόσωπος της παράταξής τους στο ραδιόφωνο του ΛΕΠΑΝΤΟ, συνέχισε όλο καμάρι, στο ίδιο μήκος κύματος.

«Είναι πρακτική μας να μην εκτελούνται έργα ένα μήνα πριν τις εκλογές. Δεν το κάναμε ποτέ αλλά ούτε και μετά τις εκλογές μέχρι τον Δεκέμβριο δεν αναθέσαμε έργο. Αυτά και μόνο τα δυο σημεία δείχνουν ότι δεν κάναμε ρουσφέτια όπως μας καταγγέλλει ο Καρακώστας».

Άρα συμπεραίνει ο πολίτης της Ναυπακτίας, αν δεν ισχύουν αυτά για τα οποία κοκορεύονται οι της δημοτικής πλειοψηφίας, αν όλα όσα μας λένε είναι ψέματα, τότε και ρουσφέτια κάνουν και ηθικό ανάστημα δεν έχουν αλλά και μας κοροϊδεύουν ασύστολα.

Ας απαντήσουν λοιπόν τι είναι τα παρακάτω έργα.

 

Έγκριση έργου

Εργολάβος

Ημ/νία σύμβασης

Ποσό χωρίς ΦΠΑ

119/10 ΔΕ

Κατσώνης

22/10/10

5.854

121/10 ΔΕ

Ευθυμιόπουλος

22/10/10

5.854

130/10 ΔΕ

Κατσώνης

25/10/10

5.854

124/10 ΔΕ

Φούντας

22/10/10

5.854

139/10 ΔΕ

Κατσώνης

3/12/10

5.854

140/10 ΔΕ

Ντζηγάνης

3/12/10

5.854

141/10 ΔΕ

Κατσώνης

3/12/10

5.854

142/10 ΔΕ

Βίτσας

3/12/10

5.854

49/10 ΔΕ

Βίτσας

30/12/10

20.755

 

Η συντριπτική πλειοψηφία είναι τσιμεντοστρώσεις, πλακοστρώσεις, τοιχεία στον Παλιόπυργο, στη Σίμου, στη Μηλιά. Τέσσερα από αυτά στην καρδιά της προεκλογικής περιόδου και άλλα πέντε τον Δεκέμβριο. Τότε που όποιος κάνει έργο αγνοεί την ηθική διάσταση της πολιτικής και κάνει ρουσφέτι, σύμφωνα με όσα στα λόγια, μας επιτιμούσαν οι θεματοφύλακες της ηθικής, δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης του κ. Μπουλέ. Άλλα όμως δείχνουν οι πράξεις τους.

Και δεν είναι μόνο η ημερομηνία της ανάθεσης που καταδεικνύει το πόσο σέβονται αυτά που λένε. Κάνει εντύπωση ότι το ποσό για όλα τα έργα (πλην ενός που ανατέθηκε προπαραμονή Πρωτοχρονιάς) είναι ακριβώς 5854 ευρώ. Πως είναι δυνατόν ένα τοιχείο στη Σίμου, μια τσιμεντόστρωση στον Παλιόπυργο, μια πλακόστρωση στη Σίμου και άλλο ένα τοιχείο στην Μηλιά να κοστολογούνται στο ίδιο «μαγικό» ποσό;

Είναι απλά τα πράγματα. Μέχρι αυτό το ποσό, το έργο γίνεται όχι μόνο με απ’ ευθείας ανάθεση σε όποιον επιλέξουμε αλλά και χωρίς να συνοδεύεται από μελέτη. Τι να πει κανείς; Αυτό α] ]>

Ακολουθήστε το nafpaktianews.gr στο Google News αλλά και στο Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...