Μέχρι 30 Ιουνίου οι δηλώσεις εισοδήματος!

bb

Η 30η  Ιουνίου θα είναι η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των δηλώσεων εισοδήματος φυσικών προσώπων, για το 2017, αντί για την 30η Απριλίου που ίσχυε μέχρι τώρα, σύμφωνα με νέα τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή. Από την άλλη πλευρά, αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να κατατεθούν ένα μήνα νωρίτερα σε σχέση με πέρσι, καθώς είχε δοθεί παράταση έως τέλος Ιουλίου.

Σημαντικές αλλαγές, έρχονται στη πληρωμή του φόρου εισοδήματος νομικών προσώπων καθώς μειώνονται σημαντικά οι δόσεις στις 6 από 8 αλλά η πρώτη δόση δεν θα καταβάλλεται πλέον με την υποβολή της δήλωσης αλλά την τελευταία εργάσιμη ημέρα του επόμενου μήνα από την καταληκτική ημερομηνία υποβολής της δήλωσης. Οι υπόλοιπες πέντε δόσεις θα καταβάλλονται στο τέλος καθενός εκ των υπόλοιπων μηνών.

Επίσης, στην τροπολογία που κατατέθηκε στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Περιβάλλοντος για τους Δασικούς Χάρτες, προβλέπεται και η επαναφορά της ρύθμισης των «τελών κυκλοφορίας με τον μήνα». Τέλος, υπάρχει ειδική πρόβλεψη για το ειδικό καθεστώς ΦΠΑ των αγροτών. Όλα τα παραπάνω ισχύουν από το φορολογικό έτος 2016 και μετά.

Τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα

Από φέτος δίνεται η  δυνατότητα άρσης της ακινησίας οχημάτων, αυτοκινήτων και μοτοσικλετών ιδιωτικής χρήσης με μερική καταβολή των τελών κυκλοφορίας κατά τα οριζόμενα ποσοστά τελών ανάλογα με τους μήνες για τους οποίους γίνεται η άρση.

  • Για άρση ενός μηνός, καταβάλλονται τα δύο δωδέκατα του ποσού των ετήσιων τελών.
  • Για άρση τριών μηνών, καταβάλλονται τα τέσσερα δωδέκατα
  • Για άρση το υπόλοιπο διάστημα του έτους καταβάλλονται τα δωδέκατα του ποσού των αναλογούντων στο όχημα τελών που απομένουν συν δύο δωδέκατα.

ΦΠΑ των αγροτών

Τέλος, με την νέα τροπολογία ρυθμίζεται το πρόβλημα που αντιμετώπιζαν αγρότες οι οποίοι λόγω επιδοτήσεων που έλαβαν αναδρομικά  το 2016, άλλα αφορούσαν το 2015 και τα προηγούμενα εμφανίζονταν να υπερβαίνουν το όριο των 5.000 ευρώ που απαιτεί η ένταξή τους στο ειδικό καθεστώς ΦΠΑ,  προβλέπεται ότι θα λαμβάνονται υπόψη μόνο οι επιδοτήσεις του 2016.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/278942-Mechri-30-Ioynioy-oi-deloseis-eisodematos ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ακολουθήστε το nafpaktianews.gr στο Google News αλλά και στο Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...