Μέχρι 60 δόσεις τα ληξιπρόθεσμα χρέη

bb
Μέχρι 60 δόσεις τα ληξιπρόθεσμα χρέη

Νέα ρύθμιση για τα ληξιπρόθεσμα χρέη μέχρι και σε 60 δόσεις ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών, ενώ ειδική ρύθμιση δρομολογείται για τις επιχειρήσεις με μεγάλες οφειλές προς την εφορία, για τις οποίες θα προβλέπονται μέχρι 44 δόσεις.

Ταυτόχρονα, στο στόχαστρο του υπουργείου Οικονομικών τίθενται οι εκκρεμείς φορολογικές υποθέσεις, που δεν περαιώθηκαν με την τελευταία ρύθμιση, στο πλαίσιο της αγωνιώδους προσπάθειας του υπουργείου Οικονομικών να αντλήσει έσοδα και να περιορίσει τη «μαύρη τρύπα» των φορολογικών εσόδων, η οποία στο πρώτο εξάμηνο του έτους αγγίζει το 1 δισ. ευρώ.

Επίσης, καθιερώνονται αυστηρότερες ποινές για την εκ προθέσεως μεγάλη φοροδιαφυγή, εκλογικεύονται τα πρόστιμα για φορολογικές παραβάσεις και συγκροτείται Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων στο υπουργείο Οικονομικών, στα πρότυπα της ΕΛ.ΑΣ.

Ληξιπρόθεσμα και το 2013

Σε ό,τι αφορά τα ληξιπρόθεσμα χρέη, το ΥΠΟΙΚ, με την άδεια της τρόικας, προτίθεται να διευρύνει την ισχύουσα ρύθμιση, που προβλέπει μέχρι 24 δόσεις και υπό προϋποθέσεις μέχρι 48, και να αυξήσει τον αριθμό των δόσεων σε 60.

OIKONOMIA
Πηγή:http://www.briefingnews.gr

Ακολουθήστε το nafpaktianews.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...