Μία Κυριακή με λιακάδα

Μία Κυριακή με λιακάδα

Στην ‘βομβαρδισμένη’ πόλη μας  ο υδράργυρος ακροβατεί μεταξύ 38 και 40 βαθμούς, οι κάτοικοι είτε κρύβονται στις μικρές σπηλιές τους, είτε μαρτυρούν για να απαλλαγούν από τους ανυπόφορους ιδρώτες τους  σε κοντινές θάλασσες, οι κάθε είδους αστυνομικοί εξακολουθούν να είναι άφαντοι, μέχρι να αποφασίσουν οι αναποφάσιστοι ηγέτες τους περί αρμοδιοτήτων τους και μη.

Η υγρασία παιχνιδίζει με τον καύσωνα, τα συσσωρευμένα απομεινάρια από τα γαστριμαργικά ρεσιτάλ κρύβονται χωρίς επιμέλεια κάτω από παμπάλαιες πόρτες, ξεχαρβαλωμένες πολυθρόνες, ακάθαρτες τουαλέτες και μπιντέ , σε λεωφόρους και δρόμους της άλλοτε κραταιάς συμπρωτεύουσας.

Πρόσωπα  δύσμορφα, ευρωπαίοι πολίτες κατά τα άλλα, κάτοικοι-αρουραίοι στα τρίτα υπόγεια παμπάλαιων οικοδομών, αναλαμβάνουν οικειοθελώς τις διαδικασίες ανακύκλωσης, μη σεβόμενοι ούτε τις σακούλες που διένειμε ο Δήμος στους απρόθυμους πολίτες του για να ομορφύνουν τους απροστάτευτους κάδους.

Παρά το υψηλό ποσοστό ανεργίας , Βουλγάρες με παιδιά , κουτσοί, τυφλοί ,ανάπηροι δρομείς-ενίοτε- ακροβολίζονται , μετατάσσονται από φαρμακείου σε τράπεζα  , εκλιπαρώντας για τον πολύτιμο οβολό μας, προς τέρψη των μεγάλων αφεντικών.

Σε επιλεγμένο ναό ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης εξακοντίζει τα πύρινα πολιτικά του βέλη προς βέβηλους και αμαρτωλούς.

Μερικοί εναπομείναντες στη πόλη φοιτητές πνίγουν τους καημούς τους –ακαδημαικούς και όχι μόνο – σε φραπέ και μπύρες στους ναούς της επικοινωνίας σε Αγγελάκη και Ροτόντα

Έμποροι κλαίγοντες, διατυμπανίζουν την απώλεια εσόδων , καλώντας τους άνεργους να τους συμπονέσουν.

Κινέζικα καταστήματα , με αρώματα από τους διπλανούς οίκους ευτυχίας, με βεβαιότητα οδεύουν προς Πεκίνο, Πακιστανοί ζωσμένοι με τόνους ζωνών, παπουτσιών, περιδιαβαίνουν άσκοπα την πόλη, καραβάκια σε μεταφέρουν νοερά σε υγρούς παραδείσους.

Στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου οι κραυγές θυμίζουν γήπεδο, η παραλία ακρωτηριασμένη, η προστασία των κατοίκων απονεμήθηκε-μετά επαίνων – στους ίδιους

Και όλοι εμείς-αμετανόητοι μαζοχιστές- ανυπομονούμε  την προσμονή του χειμώνα, για να περιμένουμε με ανυπομονησία την άφιξη του ίδιου δραματικού θέρους.

ΣΚΕΨΕΙΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...