Μαξίμου: Δεν υπάρχει προγραμματισμένη συνάντηση Τσίπρα – Ερντογάν

«ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΧΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΒΗΜΑΤΑ»

Δεν υπάρχει καμία προγραμματισμένη συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, διαβεβαίωναν το βράδυ την Πέμπτης κυβερνητικοί κύκλοι.

Παράλληλα, οι κυβερνητικές πηγές προσθέτουν ότι η ελληνική κυβέρνηση συζητά και εξετάζει προσεκτικά όλα τα επόμενα βήματα για το Κυπριακό.

«Αυτό που προέχει είναι να συνεχιστεί η προσπάθεια επίλυσης του προβλήματος μέσα από προσεκτικά βήματα, ώστε να έχουμε θετικές εξελίξεις. Αυτό, άλλωστε, προσπαθεί και ο Πρόεδρος της Κύπρου», σημείωναν οι κυβερνητικές πηγές, εκφράζοντας την εκτίμηση ότι «το θέμα είναι εξαιρετικά λεπτό και θέλει εξαιρετικά λεπτούς χειρισμούς».

Επίσης, σημείωναν ότι δεν είναι στις προθέσεις της ελληνικής κυβέρνησης να παίζει «blame game», επίρριψης ευθυνών. Υπογράμμιζαν εξάλλου ότι η επίλυση του Κυπριακού προβλήματος αποτελεί διεθνές και όχι διμερές πρόβλημα.

«Είναι ένα διεθνές πρόβλημα παράνομης εισβολής και κατοχής του βόρειου τμήματος του νησιού», επαναλάμβαναν οι ίδιες πηγές και τόνιζαν ότι «πάγια εθνική στρατηγική είναι η εξεύρεση λύσης στο πλαίσιο των αποφάσεων του ΟΗΕ και με την ιδιότητα, όμως, της Κύπρου ως κράτους – μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Σχετικά αφορά τις αναφορές του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη Συνθήκη της Λωζάνης, οι κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου δήλωναν ότι η κυβέρνηση «δεν θα ανεχθεί κανέναν ιστορικό και πολιτικό αναθεωρητισμό» και ότι η Συνθήκη της Λωζάννης «δεν αμφισβητείται από κανέναν στη διεθνή κοινότητα».

Παράλληλα, οι ίδιες πηγές χαρακτήρισαν τον εκπρόσωπο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλη Κικίλια, ως εκπρόσωπο της «Συμφωνίας του Ψεύδους» και τον κάλεσαν «να σοβαρευτεί αν θέλει να τιμήσει τον θεσμικό του ρόλο με το ήθος και την αξιοπρέπεια που του αρμόζει», με αφορμή τα σχόλια του βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη στάση του κυβερνητικού εκπροσώπου και της κυβέρνησης, στο περιθώριο των δηλώσεων του κ. Ερντογάν.

Πηγή:Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...