Μαρία Καλπουζάνη: «Πρωτόγνωρες καταστάσεις υποβάθμισης της πολιτικής ζωής και του Κοινοβουλίου»

Για «πρωτόγνωρες καταστάσεις υποβάθμισης της πολιτικής ζωής και του Κοινοβουλίου» έκανε λόγο η Μαρία Καλπουζάνη, Διεθνολόγος-Οικονομολόγος και μέλος του Μητρώου Στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, σε σημερινή της συνέντευξη στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ.

Η Μαρία Καλπουζάνη τόνισε πως η παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στη Κυβέρνηση υπήρξε αποτέλεσμα ευτελισμού και υποβάθμισης της κοινοβουλευτικής διαδικασίας ενώ χαρακτήρισε την Κυβέρνηση βραχύβια μιας και οι εκλογές πλησιάζουν εις βάρος του προγραμματισμού του κ. Τσίπρα.

Για την Συμφωνία των Πρεσπών τόνισε πως η Ελλάδα μόνο έχασε παρά κέρδισε από την Συμφωνία» τονίζοντας πως για πρώτη φορά ελληνική Κυβέρνηση αναγνωρίζει το δικαίωμα στους Σκοπιανούς να αυτοαποκαλούνται Μακεδόνες, να μιλούν την μακεδονική και να θεωρούν πως φέρουν μακεδονική ταυτότητα/εθνικότητα. Δήλωσε επίσης πως από την Συμφωνία δεν προκύπτει κανένα απτό οικονομικό, εμπορικό ή γεωστρατηγικό όφελος για την Ελλάδα, αντιθέτως εξυπηρετούνται πλήρως τα συμφέροντα των Σκοπιανών ανοίγοντας τον δρόμο τόσο στο ΝΑΤΟ όσο και στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Τέλος αναφέρθηκε και στις γεωστρατηγικές συνέπειες της Συμφωνίας των Πρεσπών στην ευρύτερη περιοχή της Βαλκανικής και στην ιδιότυπη σύγκρουση Δύσης-Ρωσίας με απώτερο στόχο την αύξηση της επιρροής τους σε χώρες-δορυφόρους των Βαλκανίων όπως στα Σκόπια.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...