Μαρόκο: Τουλάχιστον 11 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν χείμαρρος ανέτρεψε λεωφορείο

Τουλάχιστον 11 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους χθες Κυριακή στο Μαρόκο όταν λεωφορείο ανατράπηκε και παρασύρθηκε από τα νερά πλημμύρας στη νοτιοανατολική επαρχία Ερασιντία, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.

Αρκετοί ακόμη άνθρωποι τραυματίστηκαν ανάμεσα στους 27 επιβάτες που απομακρύνθηκαν από το λεωφορείο, το οποίο ανατράπηκε πάνω σε γέφυρα στην κοινότητα Ελ Χανκ “λόγω πλημμυρών στην κοιλάδα”, σύμφωνα με ανακοίνωση των τοπικών αρχών.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό ανθρώπων που επέβαιναν στο λεωφορείο και φέρονταν ως αγνοούμενοι επέτρεψαν να βρεθούν πέντε ακόμη νεκροί, σύμφωνα με την ίδια πηγή, μερικές ώρες αφότου ένας πρώτος επίσημος απολογισμός έκανε λόγο για έξι νεκρούς. Οι επιχειρήσεις διάσωσης συνεχίζονται. Είναι άγνωστος ακόμη ο αριθμός των ανθρώπων που αναζητούνται.

Οι επιβάτες που απομακρύνθηκαν από το λεωφορείο, ανάμεσα στους οποίους υπάρχουν τραυματίες, διακομίσθηκαν σε νοσοκομείο της πόλης Ερασιντία.

Το Μαρόκο επλήγη πρόσφατα από σφοδρές καταιγίδες, που προκάλεσαν πλημμύρα με πολλά θύματα στα τέλη Αυγούστου σε γήπεδο ποδοσφαίρου στη νότια περιοχή Ταρουντάν, και πλημμύρες που προκάλεσαν σημαντικές υλικές ζημιές σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Η περιοχή Ντραα-Ταφιλαλέτ, στην άκρη της ερήμου, όπου εκτείνεται η επαρχία Ερασιντία, επλήγη διαδοχικά από δύο ακραία καιρικά φαινόμενα, την ξηρασία και τις πλημμύρες, που μαζί με το τραχύ έδαφος επιτείνουν την έκταση των πλημμυρών.

Οι πλημμύρες είναι “ο μεγαλύτερος κίνδυνος για ανθρώπινες απώλειες σε εθνικό επίπεδο”, προειδοποιούσε έκθεση για τους κινδύνους που προκαλεί η κλιματική αλλαγή και δόθηκε στη δημοσιότητα το 2016 από το Βασιλικό Ινστιτούτο Στρατηγικών Μελετών (Ires).

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...