Μαυρομμάτης:Μια μεγάλη και ξεκάθαρη νίκη για τους καλλιεργητές ελιάς καλαμών της Αιτωλοακαρνανίας η σημερινή

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Μια μεγάλη και ξεκάθαρη νίκη για τους καλλιεργητές ελιάς καλαμών της Αιτωλοακαρνανίας η σημερινή. Το Συμβούλιο της Επικρατείας αποφάσισε ξεκάθαρα ότι πλέον η ελιά καλαμών, της οποίας η μεγαλύτερη παραγωγή στην Ελλάδα προέρχεται από τον τόπο μας, θα μπορεί να χρησιμοποιεί το όνομα με το οποίο εδώ και περισσότερα από 80 χρόνια έχει κατακτήσει τις διεθνείς αγορές.

Από την πρώτη στιγμή ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης τάχθηκε στη πρώτη γραμμή αυτού του αγώνα συνεργαζόμενος με όλους όσοι μοιράζονταν το ίδιο δίκαιο αίτημα. Εκατοντάδες ώρες δουλειάς, δεκάδες υπηρεσιακές και προσωπικές συναντήσεις με τους αρμόδιους αλλά και τους ελαιοπαραγωγούς του τόπου μας, άρτια προετοιμασία των επιχειρημάτων μας και παρουσία και παρέμβαση του νομικού συμβούλου της Περιφέρειας κατά την εκδίκαση της υπόθεσης στο ΣΤΕ ήταν μερικές μόνο από τις ενέργειες που έγιναν.

Η σημερινή απόφαση λοιπόν δικαιώνει την επιλογή της Περιφερειακής Αρχής να στηρίξει από την πρώτη στιγμή των αγώνα για την κατοχύρωση του ονόματος της ελιάς καλαμών για όλους τους αγρότες/καλλιεργητές που όλα αυτά τα χρόνια στήριξαν και στηρίζουν και οι ίδιοι με την παραγωγή τους το «εθνικό» μας αυτό προϊόν.

Σαν Αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας αλλά και σαν γέννημα θρέμμα αγρότης και ελαιοπαραγωγός νιώθω υπερήφανος για τη σημερινή απόφαση που πιστεύω πως ανοίγει νέες προοπτικές ανάπτυξης και ευημερίας για τον τόπο μας.

Ας γίνει η ομαδική αυτή διεκδίκηση πυξίδα για να μπορέσουμε να πετύχουμε ενωμένοι ακόμα περισσότερα για την πατρίδα μας, την Αιτωλοακαρνανία.

Αλλάζουμε τον τόπο μαςΑκολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...