Μαφιόζικη δολοφονία στη Βάρη: Στη Σερβία οι αξιωματικοί της Ασφάλειας

Μαφιόζικη δολοφονία στη Βάρη: Στη Σερβία οι αξιωματικοί της Ασφάλειας
Μαφιόζικη δολοφονία στη Βάρη: Στη Σερβία οι αξιωματικοί της Ασφάλειας


22/01/2020 – 11:33

Στη Σερβία θα μεταβούν αξιωματικοί της Ασφάλειας προκειμένου να συντονίσουν την έρευνά τους για την δολοφονία των δύο ανδρών στη Βάρη με τις τοπικές Αρχές 

Στη Σερβία θα μεταβούν προσεχώς αξιωματικοί της Ασφάλειας προκειμένου για τη δολοφονία των Ιγκόρ Ντέντοβιτς και Στεφάν Σταμάτοβιτς στη Βάρη. Οι δύο Μαυροβούνιοι περιγράφονται ως αρχηγικά μέλη μιας από τις πιο ισχυρές εγκληματικές ομάδες των Βαλκανίων. Μετά την εν ψυχρώ δολοφονία τους, την Κυριακή, στελέχη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έκριναν αναγκαία την πιο στενή συνεργασία μεταξύ των διωκτικών αρχών Ελλάδας και Σερβίας καθώς παραμένει αδιευκρίνιστο εάν οι δύο άνδρες προσπαθούσαν να κρύψουν τα ίχνη τους στην Ελλάδα ή συντόνιζαν από εδώ την παράνομή τους δράση.   

Ειδικότερα, ο Ιγκόρ Ντέντοβιτς και ο Στεφάν Σταμάτοβιτς ανήκαν στην οργάνωση «Σκάλιαρι», που δραστηριοποιείται στην εισαγωγή κοκαΐνης από τη Λατινική Αμερική στην Ευρωπαϊκή Ένωση και έχει ως σημείο αναφοράς την πόλη Κότορ του Μαυροβουνίου. Αρχηγός της ίδιας ομάδας φέρεται να είναι ο Γιοβάν Βούκοτιτς ή «Ιβάν».

Ο τελευταίος, συνδέθηκε με την κατάσχεση 136 κιλών κοκαΐνης, τον Δεκέμβριο του 2017, σε διαμέρισμα στη Βάρκιζα. Σύμφωνα μάλιστα με επίσημα δικαστικά έγγραφα των Αρχών του Μαυροβουνίου που επικαλείται η εφημερίδα «Καθημερινή» τον Μάρτιο του 2016 ο Βούκοτιτς και ο Ιγκόρ Ντέντοβιτς, το ένα από τα θύματα της επίθεσης στη Βάρη, είχαν αποπειραθεί να δολοφονήσουν δύο μέλη της αντίπαλης συμμορίας «Καβάτσκι» σε υπαίθριο χώρο στάθμευσης στη συνοικία Ράκιτε του Κότορ.   
Ο πρώτος συνελήφθη τον Σεπτέμβριο του 2018 στην Αττάλεια της Τουρκίας δυνάμει του εντάλματος των ελληνικών αρχών και εκδόθηκε απευθείας στη Σερβία.

Έχει εκτίσει 15 μήνες φυλάκιση για κατοχή πλαστού διαβατηρίου και παραμένει σε εκκρεμότητα η έκδοσή του στο Μαυροβούνιο για την προαναφερθείσα διπλή απόπειρα ανθρωποκτονίας. Ο συνεργός του στην επίθεση, Ιγκόρ Ντέντοβιτς από την περασμένη Κυριακή συγκαταλέγεται στον κατάλογο των 20 και πλέον θυμάτων που μετρά ο πόλεμος των συμμοριών του Μαυροβουνίου. 

Για απόπειρα ανθρωποκτονίας στο Μαυροβούνιο διωκόταν και το δεύτερο θύμα της δολοφονίας στη Βάρη, Στεφάν Σταμάτοβιτς. Το Νοέμβριο του 2019 καταδικάστηκε ερήμην σε 12 χρόνια φυλάκιση για εκείνη την υπόθεση. Σύμφωνα με την ετυμηγορία του δικαστηρίου της Ποντγκόριτσα, ο Σταμάτοβιτς και οι συνεργοί του τον Μάιο του 2017 είχαν τοποθετήσει εκρηκτικό μηχανισμό κάτω από το αυτοκίνητο μέλους της αντίπαλης συμμορίας, τον οποίο θα πυροδοτούσαν με τηλεχειρισμό, ωστόσο η βόμβα εντοπίστηκε από αστυνομικούς πριν πυροδοτηθεί. Μέχρι τη δολοφονία του την Κυριακή, ο Σταμάτοβιτς διέφευγε τη σύλληψη. Στα σπίτια των συνεργών του, στο Μαυροβούνιο, οι αστυνομικοί είχαν βρει εκρηκτικά.  

 
Από την περασμένη Κυριακή αντικείμενο έρευνας για τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ανθρωποκτονιών και της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών αποτελούν τα κινητά τηλέφωνα των θυμάτων, όπως επίσης και μια κάρτα –πιθανόν πιστωτική– που βρέθηκε στην κατοχή του ενός. Τα πλαστά στοιχεία με τα οποία κυκλοφορούσαν το διάστημα της παραμονής τους στη χώρα είναι ήδη γνωστά και γίνεται προσπάθεια να εντοπιστούν τα σπίτια – κρησφύγετά τους. Οι γυναίκες των δύο, που ήρθαν με τα παιδιά τους στην Αθήνα για τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, εξετάστηκαν από τους αστυνομικούς δίχως να αποκαλύψουν πληροφορίες κρίσιμες για την έρευνα. 
 

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...