«Μαχαίρι» στις δαπάνες των υπουργείων με το βλέμμα στην τρόικα

bb
«Μαχαίρι» στις δαπάνες των υπουργείων με το βλέμμα στην τρόικα
«Μαχαίρι» στις δαπάνες των υπουργείων αποφασίστηκε στην ευρεία διυπουργική σύσκεψη, που συνεδρίασε στο υπουργείο Οικονομικών.
Σύμφωνα με πληροφορίες επικυρώθηκε η μείωση των ισχνών ούτως ή άλλων δαπανών για παιδεία, υγεία, άμυνα και κοινωνική ασφάλιση.

Όπως όλα δείχνουν κλείνει η «στρόφιγγα» των επιχορηγήσεων για τους φορείς του Δημοσίου ενώ μειώνονται οι δαπάνες και για το πρόγραμμα Επενδύσεων.

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν πως, δεν πρόκειται να επιβληθούν νέα μέτρα, αλλά θα εφαρμοστούν αυτά που έχουν  ψηφιστεί τον περασμένο Μάρτιο ύψους 12 δισ.ευρώ. 

Επίσης υποστηρίζουν ότι, έχουν ανευρεθεί ισοδύναμα μέτρα 40 εκατομμυρίων ευρώ, προκειμένου να αποφευχθούν οι περικοπές στα ειδικά μισθολόγια των στρατιωτικών.

Η εξοικονόμηση θα προέλθει κυρίως από μεταθέσεις πληρωμών σε εξοπλιστικά προγράμματα και επανεξέταση συγκεκριμένων συμβάσεων.

Τα μέτρα αυτά, προσθέτουν, θα τεθούν  προς έγκριση κατά την επικείμενη επίσκεψη της τρόικα στις 23 Ιουλίου.

Επιπλέον η κυβέρνηση προσανατολίζεται στην αύξηση της στρατιωτικής θητείας από τους 9 στους 12 μήνες, ώστε να μειωθούν οι ανάγκες για πρόσληψη επαγγελματιών οπλιτών. 

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι υπουργοί: Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας και Αναπληρωτής Υπουργός Χρήστος Σταϊκούρας, Εθνικής Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος, Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης, Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης, Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, Υγείας Ανδρέας Λυκουρέτζος, Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης και ο υφυπουργός Εργασίας  Νίκος Παναγιωτόπουλος

OIKONOMIA

Ακολουθήστε το nafpaktianews.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...