Μεγάλες καταστροφές στα Χανιά από την κακοκαιρία: Κατέρρευσε γέφυρα και εκκενώθηκαν σπίτια (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Μεγάλες καταστροφές στα Χανιά από την κακοκαιρία: Κατέρρευσε γέφυρα και εκκενώθηκαν σπίτια (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Μεγάλες καταστροφές στα Χανιά από την κακοκαιρία: Κατέρρευσε γέφυρα και εκκενώθηκαν σπίτια (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Μεγάλες καταστροφές στα Χανιά από την κακοκαιρία: Κατέρρευσε γέφυρα και εκκενώθηκαν σπίτια (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Προβλήματα σε πολλές περιοχές των Χανίων προκαλεί η κακοκαιρία που από το μεσημέρι της Κυριακής πλήττει την Κρήτη με κύριο χαρακτηριστικό τις ισχυρές βροχοπτώσεις και τους ανέμους.

Σε πολλά σημεία του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου έχουν σημειωθεί καταπτώσεις χωμάτων και πετρών με αποτέλεσμα να έχει διακοπεί η κίνηση των οχημάτων ή να πραγματοποιείται με δυσκολία.

Οι αρχές καλούν τους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις. Από τη συγκέντρωση υδάτων σε σημεία του οδικού δικτύου ακινητοποιήθηκαν πολλά οχήματα, χωρίς ωστόσο οι οδηγοί να διατρέχουν άμεσο κίνδυνο καθώς απομακρύνθηκαν με ασφάλεια από τα οχήματά τους.

Στη λίμνη της Αγιάς ανέβηκε η στάθμη του νερού, ενώ πρόβλημα καθίζησης υπήρξε στη γέφυρα του ποταμού Κερίτη.

Τα δύο σπίτια που βρίσκονται στην πλαγιά του βουνού, είναι σε άκρως επικίνδυνο σημείο και αποφασίστηκε να εκκενωθούν, καθώς υπάρχει κίνδυνος να καταρρεύσουν από τις έντονες βροχοπτώσεις.
Λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι ολοκληρώθηκε επιχείρηση απεγκλωβισμού δύο γυναικών από τα σπίτια τους που βρίσκονται κοντά στον ποταμό στις Βουκολιές.

Προβλήματα δημιουργήθηκαν ακόμα στο δίκτυο της ΔΕΗ ενώ δεν πραγματοποιήθηκαν οι προγραμματισμένες πτήσεις προς το αεροδρόμιο «Ιωάννης Δασκαλογιάννης».

υθυθξ

Λίγο μετά τις 11:30 δέντρο έπεσε από την ανατολική πλευρά του δημοτικού κήπου Χανίων προκαλώντας μικρής έκτασης υλικές ζημιές σε σταθμευμένα αυτοκίνητα.

Προβλήματα, ωστόσο, προκάλεσε η κακοκαιρία και στη λειτουργία δομών των δήμων. Εκτός από το σύνολο των σχολικών μονάδων όλης της Περιφερικής Ενότητας που δεν λειτουργούν για λόγους ασφαλείας σχετικά με τη μετακίνηση μαθητών και εκπαιδευτικών, κλειστή παραμένει η Παιδική Εφηβική Βιβλιοθήκη του Δημοτικού Κήπου Χανίων, δεν λειτουργούν τα φροντιστήρια ξένων γλωσσών, το κολυμβητήριο Χανίων καθώς και όλα τα δημοτικά γυμναστήρια.

κπλμκ

Ο Δήμος Χανίων με ανακοίνωση του απευθύνει έκκληση προς τους πολίτες να μην προσεγγίζουν τον δημοτικό κήπο λόγω του υψηλού κινδύνου πτώσης δέντρων, εξαιτίας των ισχυρών ανέμων και της έντονης βροχόπτωσης. Παράλληλα καλούνται οι οδηγοί να μην παρκάρουν στις οδούς περιμετρικά του Δημοτικού Κήπου και οι πεζοί να είναι προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους

Λόγω των καιρικών συνθηκών αναβλήθηκε για την Τετάρτη η προγραμματισμένη για σήμερα συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Πλατανιά.

ηγξγ

Στην παλιά εθνική Κισσάμου – Χανίων, κοντά στη γέφυρα των Περιβολίων ένα αυτοκίνητο κόλλησε στα νερά που είχαν «φουσκώσει» στο σημείο και επιστρατεύτηκε μπουλντόζα για να το απομακρύνει.

Πηγή: https://www.kontranews.gr/KOINONIA/355312-Megales-katastrophes-sta-CHania-apo-ten-kakokairia-Katerreyse-gephyra-kai-ekkenothekan-spitia-PHOTO-BINTEO ΚΟΙΝΩΝΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...