Μεγαλειώδης συγκέντρωση Θάνου Μωραΐτη: “Το Αγρίνιο έστειλε μήνυμα νίκης!”

“Έδειξε” πρωτιά η παρουσία του κόσμου στην πλατεία Δημοκρατίας

Μαζική συμμετοχή και πίστη για την ανατροπή στη μεγάλη  προεκλογική συγκέντρωση του υποψήφιου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία

Συγκλονιστική ήταν η παρουσία του κόσμου στην κεντρική προεκλογική ομιλία του Υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών και υποψήφιου βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας, Θάνου Μωραΐτη, που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Δημοκρατίας του Αγρινίου και με την οποία έκλεισε εντυπωσιακά την προεκλογική του εκστρατεία. 

Πρόκειται για τη μαζικότερη συμμετοχή κόσμου σε συγκέντρωση υποψηφίου που καταγράφηκε την τρέχουσα προεκλογική περίοδο, με εκατοντάδες πολίτες να αψηφούν τις υψηλές θερμοκρασίες και να ανταποκρίνονται στο κάλεσμα του υφυπουργού και υποψήφιου βουλευτή.

Οι πολίτες της Αιτωλοακαρνανίας, που έδωσαν δυναμικό παρών, εξέφρασαν με θέρμη την υποστήριξή τους στον Θάνο Μωραΐτη και τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και την πίστη τους στην επιτυχή έκβαση της εκλογικής μάχης.  

Συνδυαστικά με τη μεγάλη επιτυχία της ηλεκτρονικής καμπάνιας του υποψηφίου βουλευτή -το προεκλογικό του σποτ ξεπέρασε ήδη τις 300.000 προβολές- καθώς και την ανταπόκριση που είχε καθ’ όλη τη διάρκεια της περιοδείας του,  πολλοί θεωρούν βέβαιη την επανεκλογή του, μετά από 4,5 χρόνια απουσίας από το Κοινοβούλιο. 

Σχολιάζοντας την συμμετοχή του κόσμου  στη συγκέντρωση ο Θάνος Μωραΐτης τόνισε πως πρόκειται για  “μια ηχηρή απάντηση στα συστήματα της διαπλοκής και της συντήρησης που ονειρεύονται την παλινόρθωση όσων λεηλάτησαν την χώρα.”

Και από το Αγρίνιο ο Θάνος Μωραΐτης, αναφέρθηκε στο διακύβευμα των εκλογών και στους δυο δρόμους που καλούνται να διαλέξουν οι ψηφοφόροι: “Μπορεί η χώρα να χάσει μια ακόμη δεκαετία;  Να είναι ο Μητσοτάκης μετά τον Καραμανλή ο υπεύθυνος μιας νέας περιπέτειας για την χώρα; Η θα πάμε σε νέες δουλειές με δικαιώματα για όλους, με δικαιότερη φορολογία, καλύτερη υγεία, παιδεία και διεύρυνση του κοινωνικού κράτους;”

Κλείνοντας σε προσωπικό τόνο ο υποψήφιος βουλευτής είπε πως όλα τα προηγούμενα χρόνια επέλεξε μια συγκεκριμένη πορεία με κόστος: Να υπηρετεί με συνέπεια αρχές και ιδέες και να παίρνει ασυμβίβαστα δύσκολες αποφάσεις.

“Αυτή ήταν και είναι μια αδιαπραγμάτευτη απόφαση ζωής την οποία υπηρετώ. Την δύναμη για να υπηρετώ την απόφαση αυτή μου την δίνατε πάντα, μόνο και αποκλειστικά εσείς. Αυτή τη δύναμη ζητώ σήμερα να μου δώσετε. Να προχωρήσουμε μπροστά, μαζί, ξανά σε αυτό το νέο ταξίδι, όπως πάντα για τις ιδέες μας και τις αξίες μας, για τον τόπο και την χώρα μας”, είπε ο Θάνος Μωραΐτης.

Ακολουθούν βασικά αποσπάσματα της ομιλίας του κ. Μωραΐτη:

“Αυτή η συμμετοχή δίνει μια ηχηρή απάντηση στα συστήματα της διαπλοκής και της συντήρησης που ονειρεύονται την παλινόρθωση όσων λεηλάτησαν την χώρα.

Θα τρίβουν τα μάτια τους. Θα ακυρώσουμε τα σχέδια τους.

Δεν θα παραδώσει ο κ. Μητσοτάκης την χώρα στον κάθε Μαρινάκη και στους κολλητούς του ολιγάρχες.

Με τους προοδευτικούς πολίτες στο πλευρό μας, την Κυριακή θα γίνει η μεγαλύτερη πολιτική ανατροπή στην ιστορία της χώρας. 

Είμαστε απόψε εδώ πολλοί με διαφορετικές πολιτικές αφετηρίες και ιδεολογικά ρεύματα που όμως υπηρετήσαμε κοινές διαχρονικές αξίες και ιδέες. 

Και είμαστε εδώ όλοι γιατί ανταποκριθήκαμε στο ιστορικό προσκλητήριο, στον προοδευτικό συναγερμό που σήμανε ο Αλέξης Τσίπρας.

Της πλατείας των παιδικών μας χρόνων αλλά και της πλατείας που για πολλούς από εμάς αποτέλεσε έμπνευση ζωής.

Ήταν εκείνο το βράδυ που αυτή η πλατεία τραντάζονταν από πάθος.

Όταν απευθύνθηκε από εδώ στον δημοκρατικό λαό της Αιτωλοακαρνανίας ο μεγάλος, ο ιστορικός ηγέτης της προοδευτικής παράταξης , ο Ανδρέας Παπανδρέου.

Γιατί η μάχη για δημοκρατία, για πρόοδο είναι θέμα μόνιμου αγώνα.

Γιατί απλά το αίτημα των πολιτών είναι ξεκάθαρο: Οι προοδευτικές δυνάμεις πρέπει να πάνε ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΝΕ ΜΑΖΙ, να είστε βέβαιοι.

Δεν βρισκόμαστε στο 2015. Υπάρχει πλέον ένα άλλο τοπίο και στην οικονομία αλλά και στην κοινωνία. Και αυτό οφείλεται πρωτίστως στις αιματηρές θυσίες του ελληνικού λαού.

Ότι ο Αλέξης Τσίπρας όχι μόνο άντεξε στα δύσκολα, όχι μόνο κατάφερε να παράξει ένα σημαντικό κυβερνητικό έργο αλλά είναι ο πρωθυπουργός που κατάφερε να βγάλει τη χώρα στο μεταμνημονιακό ξέφωτο.

Το πρόβλημα για την δημοκρατία είναι  όταν πολιτικοί τα κόμματα στρατεύονται υπέρ επιχειρηματιών και συμφερόντων.

Ο γνωστός κ. Μπάμπης του ΣΚΑΙ μας μίλησε  για πιστοληπτική γραμμή στήριξης, δηλαδή νέο μνημόνιο.

Μας αποκάλυψε – και δεν είναι ο μόνος- πως η είσοδος της Ελλάδας σε νέο μνημόνιο και επιστροφή στο ΔΝΤ αποτελεί ένα προμελετημένο σχέδιο της ΝΔ.

Και εδώ φίλες και φίλοι είναι που οφείλουμε να μιλήσουμε για το έργο αυτής της κυβέρνησης, για το οποίο δεν θα ακούσετε ποτέ στους γνωστούς μιντιακούς ομίλους

Εκεί….

… δεν θα ακούσετε ποτέ για την μείωση της ανεργίας και τις 450.000 νέες θέσεις εργασίας από το 2015 και μετά..

Δεν θα ακούσετε για τη μείωση της αδήλωτης εργασίας από το 20% στο 8% .

Η πρώτη απόφαση ήταν να στηρίξει τους πολίτες που χτύπησε η κρίση .

Η δεύτερη απόφαση όμως ήταν να ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο για την αγορά. Μια νέα γενιά μικρομεσαίων επιχειρήσεων άνθησε.

Καινοτόμες επιχειρήσεις έκαναν το ξεκίνημα τους.

Υπήρξε μια επιχειρηματική άνοιξη στον τομέα των εξαγωγών.

Μην έχει κανένας αυταπάτες. Η νεοφιλελεύθερη ηγετική ομάδα του κ. Μητσοτάκη κρύβει την ατζέντα της αλλά δε μπορεί να κοροϊδέψει τον ελληνικό λαό. Ονειρεύονται το σάρωμα του κοινωνικού κράτους , τελεία και παύλα.

Η χώρα μας έχει συμμαχίες που συγκροτήθηκαν με στρατηγικές αποφάσεις.

Αποφάσεις που θωρακίζουν την χώρα απέναντι σε μια Τουρκία που θέλει να κλιμακώνει συνεχώς την κατάσταση στο Αιγαίο αλλά και στην Κύπρο.

Ο Τσίπρας ανέλαβε την πατριωτική του ευθύνη και πάλι χωρίς δισταγμό πολιτικού κόστους.

Γιατί αυτός είναι ο πραγματικός πατριωτισμός.

Ο Καραμανλής είχε συμφωνήσει από το 2005 για την ονομασία αλλά η ΝΔ έσυρε τη χώρα και το λαό σε διχασμό .

Όσο και να θέλει όμως η δεξιά να διχάσει το λαό, η χώρα δεν θα γυρίσει πίσω στην εποχή των εθνικοφρόνων γκοτζαμάνηδων και της πατριδοκαπηλίας.

 Είναι ένα δίλλημα, είναι μεταξύ δυο διαφορετικών κόσμων.

Γιατί υπάρχουμε εμείς που διεκδικούμε ένα παραγωγικό μοντέλο που θα τελειώσει οριστικά με μια παρασιτική οικονομία μεταπρατών… και υπάρχει και η  ΝΔ ενός  βαλκανικού νεοφιλελευθερισμου που θέλει να υπηρετήσει τα συμφέροντα δέκα οικογενειών.

Είτε θα έχουμε μια κυβέρνηση που θα σχεδιάσει και θα υλοποιήσει προοδευτικές μεταρρυθμίσεις με ένα σχέδιο για μια δίκαιη κοινωνία, που θα δώσει ξανά δύναμη και υπόσταση στη μεσαία τάξη και θα στηρίξει τους ασθενέστερους … είτε η χώρα θα παραδοθεί στους μεταπράτες μιας παρασιτικής οικονομίας που έχουν δει ξανά αίμα σαν τους καρχαρίες .

Και το ερώτημα προς όλους τους προοδευτικούς πολίτες φίλες και φίλοι είναι ξεκάθαρο:

Μπορεί η χώρα να χάσει μια ακόμη δεκαετία;

Να είναι ο Μητσοτάκης μετά τον Καραμανλη ο υπεύθυνος μιας νέας περιπέτειας για την χώρα;

Να πάμε σε νέες δουλειές με δικαιώματα για όλους, με δικαιότερη φορολογία, καλύτερη υγεία, παιδεία και διεύρυνση του κοινωνικού κράτους.

Περισσότερες προσλήψεις στα δημόσια νοσοκομεία και σχολεία

Να στηριχτεί η αγορά με γενναίες πολιτικές , με νέα χρηματοδοτικά εργαλεία, με στοχευμένες φοροελαφρύνσεις.

Δημιουργώντας μια συμμαχία των παραγωγικών δυνάμεων της χώρας.

Είχαμε πάντα μια άλλη σχέση. Ήμασταν πάντα συνεπιβάτες στο ταξίδι μας.

Η πολιτική μου πορεία και η ζωή μου είναι ένα ανοιχτό βιβλίο  με μεγάλα γράμματα. Οι σελίδες του δεν είχαν ποτέ ψιλά γράμματα.

Αυτό σίγουρα πάντα είχε και ένα κόστος.

Οι προοδευτικές δυνάμεις ξέρουν να δίνουν μάχες και να τις κερδίζουν όπως το έχουν πράξει πολλές φορές στην ιστορία της χώρας.

Το χρωστούν στην κοινωνία,  στο παρόν και το μέλλον της χώρας αλλά και της δημοκρατικής παράταξης.

Για μια προοδευτική διακυβέρνηση μακράς πνοής.

Μαζί με τις παραγωγικές δυνάμεις του τόπου.

Με τη νέα γενιά μπροστά!

Για ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο”.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...