Μεξικό: Νέα δολοφονία δημοσιογράφου

Μεξικό: Νέα δολοφονία δημοσιογράφου
Μεξικό: Νέα δολοφονία δημοσιογράφου


17/05/2020 – 11:05

Ο Μεξικανός δημοσιογράφος Χόρχε Αρμέντα δολοφονήθηκε χθες Σάββατο στο βόρειο τμήμα της χώρας, όπως κι ένα μέλος της δημοτικής αστυνομίας, γεγονός το οποίο αυξάνει στους τρεις τον αριθμό των εργαζομένων σε μεξικανικά μέσα ενημέρωσης που έχουν δολοφονηθεί από την αρχή της χρονιάς, ενημέρωσε δικαστική πηγή.

Ο δημοσιογράφος, διευθυντής του Medios Obson, ειδησεογραφικού ιστοτόπου, σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια επίθεσης ενόπλων στη Σιουδάδ Ομπρεγόν (βόρεια) που είχε επίσης συνέπεια να σκοτωθεί ένας δημοτικός αστυνομικός και να τραυματιστεί άλλος ένας, διευκρίνισε μέσω Twitter η τοπική εισαγγελία.

Ο Χόρχε Αρμέντα είχε δεχθεί απειλές και ήταν ενταγμένος στο πρόγραμμα προστασίας ανθρώπων που κινδυνεύουν, υπερασπιστών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και δημοσιογράφων, επισήμανε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο αντιπρόσωπος της οργάνωσης Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα, ΜΚΟ η οποία κάνει λόγο για τρεις δολοφονίες εργαζομένων στα μέσα ενημέρωσης φέτος.

Το Μεξικό συγκαταλέγεται στις πιο επικίνδυνες χώρες του κόσμου για τους εργαζομένους στον Τύπο, με τον αριθμό των δολοφονιών δημοσιογράφων να ξεπερνά συχνά ακόμη και αυτόν εμπόλεμων κρατών.

Τον Απρίλιο, δημοσιογράφος εξαφανίστηκε προτού το πτώμα του βρεθεί στο Ακαπούλκο (νοτιοδυτικά), ενώ στα τέλη του Μαρτίου, μια δημοσιογράφος δολοφονήθηκε στην πολιτεία Βερακρούς (ανατολικά).

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...