Στόχος η καλύτερη προετοιμασία εν όψει χειμώνα

Με στόχο την καλύτερη δυνατή προετοιμασία εν όψει του επερχόμενου χειμώνα,συνήλθε υπό την αντιπεριφερειάρχη Μαρία Σαλμά,το συντονιστικό της πολιτικής προστασίας του νομού Αιτωλ/νίας.

Η σύσκεψη παραγματοποιήθηκε με σκοπό τον καλύτερο σχεδιασμό και την οργάνωση σε θέματα πρόληψης, ενημέρωσης και αντιμετώπισης των καταστροφών ή καταστάσεων έκτακτης ανάγκης σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, καθώς και για το συντονισμό όλων των Υπηρεσιών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης για την εξασφάλιση της ετοιμότητας, την αντιμετώπιση των καταστροφών και την αποκατάσταση των ζημιών.

Παρόντες οι αντιδήμαρχοι που έχουν στο χαρτοφυλάκιό τους τον τομέα αυτόν,εκπρόσωποι της Ελληνικής αστυνομίας και Πυροσβεστικής,καθώς και οι διευθυντές της πολιτικής προστασίας της περιφέρειας αλλά και του νομού

Το παρόν έδωσε από την πλευρά του δήμου Ναυπακτίας ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Θωμάς Κοτρωνιάς που κατέδειξε την ανάγκη για τον έγκαιρο καθαρισμό όλων των ρεμμάτων της ζώνης ευθύνης του δίνοντας προταιρεότητα στον χείμαρρο της Βαριάς,ιδιαίτερα στο σημείο κάτω από τη γέφυρα όπου διέρχεται η ε.ο. Ναυπάκτου-Αντιρρίου.

Τέλος επικέντρωσε στον καλύτερο συντονισμό που θα πρέπει να έχουν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς στα θέματα προετοιμασίας για τους εκχιονισμούς και τις καταπτώσεις βράχων,φαινόμενο σύνηθες ιδιαίτερα στον ορεινό όγκο της Ναυπακτίας κατά τους χειμερινούς μήνες.

Τέλος,ο κ. Κοτρωνιάς έκανε και απολογισμό της αντιπυρικής εικόνας όπως αυτή αποτυπώθηκε στο δήμο Ναυπακτίας και ομολογουμένως ήταν πολύ καλή σε σχέση με άλλες περιοχές

Φωτο διαδικτύου



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...