Με απειλές και εκβιασμούς όπως καταγγέλει εργαζόμενη στη Φωκίδα, κλήθηκε να υπογράψει την απόλυσή της με τα στοιχεία άλλου εκπροσώπου της επιχείρησης

Σκηνές απείρου κάλλους σε επιχείρηση στη Φωκίδα

Σύμφωνα με καταγγελία  εργαζόμενης σε επιχείρηση της Δωρίδας οι εργοδότες της αποφάσισαν να την απολύσουν με έναν ιδιαίτερο και ευτυχώς όχι συνήθη τρόπο όπως καταγγέλλει η ίδια.

Αρχικά στις 27-11-2023 της παρεδόθη από την επιχείρηση να υπογράψει το σχετικό έντυπο καταγγελίας ανυπόγραφο και με εσφαλμένα στοιχεία Νομίμου εκπροσώπου της επιχείρησης καθώς στο  εν λόγω έγγραφο εμφανίζονται τα στοιχεία άλλου προσώπου από τον νόμιμο εκπρόσωπο. Αφού η εργαζόμενη αρνήθηκε να υπογράψει, αντί να ακολουθήσουν τη νόμιμη διαδικασία οι εργοδότες της, θεώρησαν σωστό να προσπαθήσουν να της αποσπάσουν την υπογραφή σε νέο έντυπο καταγγελίας-που όπως αναφέρει η ίδια- με απειλές και εκβιασμούς  στο χώρο εργασίας της , απαιτούσαν να παραδόσει τα κλειδιά της επιχείρησης και να απομακρυνθεί άμεσα από τον χώρο.

Όπως ήταν φυσικό η υπάλληλος-εργαζόεμνη, κάλεσε την αστυνομία και μετέβη στο αρμόδιο ΑΤ καταθέτοντας μήνυση εναντίον των εργοδοτών της. Η εργαζόμενη εμφανίστηκε στην επιχείρηση που εργαζόταν την επόμενη μέρα προκειμένου να εργαστεί καθώς υπάρχει σε ισχύ σύμβαση εργασίας αορίστου χρόνου μη καταγγελμένη βρίσκοντας τις κλειδαριές αλλαγμένες,προφανώς παίρνοντας το μήνυμα ότι δεν έχει θέση πλέον στην επιχείρηση με αποτέλεσμα να υποχρεωθεί να υποβληθεί εν νέου μήνυση και καταγγελία στο Τμήμα Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων Φωκίδας.

Επισημαίνεται ότι σύμφωνα με τις καταγγελίες της εργαζόμενης  η εν λόγω επιχείρηση διαθέτει κάμερες στο εσωτερικό και εξωτερικό αυτής χωρίς ποτέ να συναινέσει ρητά η υπάλληλος σε αυτό, στις οποίες έχουν πρόσβαση από το κινητό τους τηλέφωνο άτομα που δεν θα έπρεπε.

Σε δήλωσή της η συνήγορος της εργαζόμενης Πένυ Σπυροπούλου αναφέρει τα εξής: «Είναι λυπηρό και επικίνδυνο εν έτει 2023 να υπάρχουν εργοδότες που  «γράφουν» το νόμο στα «παλαιότερα των υποδημάτων τους» και με πρακτικές που παραπέμπουν σε άλλες εποχές να καταλύονται στην πράξη κεκτημένα εργασιακά δικαιώματα δεκάδων ετών

. Έχουν επιληφθεί όλοι οι αρμόδιοι φορείς και αναμένω τη δικαίωση της εντολέως μου, μιας μητέρας τριών παιδιών , η οποία έχει ανάγκη να εργαστεί,  και  η αξιοπρέπεια της οποίας προσβλήθηκε βάναυσα από τους εργοδότες της.» Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...