Με διαδηλώσεις υποδέχεται η Λισαβόνα την Άνγκελα Μέρκελ

Με διαδηλώσεις υποδέχεται η Λισαβόνα την Άνγκελα Μέρκελ
Τη διασωθείσα Πορτογαλία επισκέπτεται τη Δευτέρα η Γερμανίδα καγκελάριος, για πρώτη φορά μετά την είσοδο της χώρας στο μηχανισμό στήριξης, διαμηνύοντας λίγες ώρες πριν φύγει για τη Λισαβόνα ότι «δεν υπάρχει λόγος επαναδιαπραγμάτευσης» του πορτογαλικού μνημονίου.

Συνδικάτα και οργανώσεις έχουν καλέσει σε συλλαλητήρια κατά τη διάρκεια της εξάωρης επίσκεψης της Άνγκελα Μέρκελ στην πορτογαλική πρωτεύουσα.

Με το σύνθημα «Όχι στην Μέρκελ, όχι στην τρόικα» το πορτογαλικό συνδικάτο CGTP έχει καλέσει σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας το απόγευμα της Δευτέρας, μετά τις πορείες των τελευταίων ημερών για τον προϋπολογισμό και δύο ημέρες πριν την πανευρωπαϊκή απεργία της 14 Νοεμβρίου.

Μία ομάδα προετοιμάζει μάλιστα πιο συμβολικού χαρακτήρα αντιδράσεις, καλώντας να κρεμαστούν με μαύρα πέπλα σε αγάλματα και μπαλκόνια εν όψει της άφιξης της καγκελαρίου -έδωσε μάλιστα το παράεδιγμα καλύπτοντας με μαύρο ύφασμα άγαλμα στην πλατεία Ρόσιο της Λισαβόνας.

Την προηγούμενη Τετάρτη, ομάδα 100 καλλιτεχνών και διανοούμενων είχε «ανακηρύξει» την Μέρκελ ανεπιθύμητη στη χώρα. Η Γερμανίδα καγκαλάριος, ανέφεραν σε ανοικτή τους επιστολή τους, «δεν είναι ευπρόσδεκτη λόγω του χαρακτήρα της επίσκεψής της και ενώπιον της καταστροφικής οικονομικής και κοινωνικής κατάστασης στην οποία βρίσκεται η Πορτογαλία.

Η Μέρκελ θα συναντηθεί με τον Πορτογάλο πρόεδρο Α.Σίλβα και τον πρωθυπουργό Π.Κοέλιου. Η καγκελάριος, την οποία συνοδεύουν αντιπροσωπείες από 100 γερμανικές εταιρείες, θα πάρει επίσης μέρος σε συνάντηση πορτογαλικών και γερμανικών επιχειρήσεων.

ΔΙΕΘΝΗΑκολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...