Με εξαφάνιση κινδυνεύουν οι πανέμορφες παραλίες της Ταϊλάνδης (Εικόνες)

παραλία

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν οι αρμόδιες αρχές της χώρας

Τα ειδυλλιακά νησιά της Ταϊλάνδης που αποτελούν πόλο έλξης για εκατομμύρια τουρίστες απειλούνται από την καταστροφική διάβρωση που μπορεί να οδηγήσει ακόμα και στο να εξαφανιστούν από το χάρτη.

Οι αρμόδιες αρχές στην Ταϊλάνδη κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου προειδοποιώντας ότι στα επόμενα δέκα χρόνια, αν δεν ληφθούν μέτρα, δεν θα υπάρχουν πλέον οι πανέμορφες παραλίες της χώρας.

Τα μέτρα είναι ακόμα υπό σχεδιασμό, ωστόσο το πρόγραμμά «διάσωσης» φαίνεται ότι θα ξεκινήσει από την παραλία Chon Buri στην Πατάγια.

Το δημοφιλές αυτό τουριστικό θέρετρο, χρήζει άμεσης βοήθειας για αυτό το λόγο το υπουργείο Μεταφορών σε συνεργασία με το υπουργείο Ναυτιλίας αποφάσισαν να καλυφθεί η περιοχή με περισσότερα από 300.000 κυβικά μέτρα άμμου για να αντιμετωπιστεί η διάβρωση.
Σύμφωνα με στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας, το ποσοστό του εδάφους που «χάνεται» στη θάλασσα αγγίζει τα 5 μέτρα ετησίως!

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι παραλίες του Πουκέτ, αποτελούν τις πιο γνωστές της χώρας, ενώ το μεγαλύτερο νησί της θεωρείται από τους πλέον δημοφιλείς προορισμούς, καθώς η λευκή άμμος, τα υπέροχα τροπικά δάση και οι αρχαίοι ναοί συνθέτουν ένα παραδεισένιο σκηνικό.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...