Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα για την Δια Βίου Μάθηση στην Ελλάδα, στα πλαίσια του προγράμματος INSTALL

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα για την Δια Βίου Μάθηση στην Ελλάδα, στα πλαίσια του προγράμματος INSTALL

Στις 17/01/2012 πραγματοποιήθηκε ημερίδα στο επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας στην πόλη του Αγρινίου με σκοπό την πληροφόρηση των συμμετεχόντων για το σκοπό, τους στόχους καθώς και το πλήρες αντικείμενο του έργου INSTALL «Καινοτόμος Στρατηγική για την ευαισθητοποίηση για τη Δια Βίου Μάθηση Στη Ελλάδα»,  στο οποίο η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συμμετέχει ως επικεφαλής εταίρος στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος  ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ.

Στην έναρξη της ημερίδας απηύθυναν χαιρετισμό ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας κος. Βασίλειος Αντωνόπουλος, ο Πρόεδρος του  Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας  κος Παναγιώτης Τσιχριτζής και η κα. κα. Κωνσταντούλα Κατσαρή αντιδήμαρχος Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης, Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Αγρινίου.

Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκαν εισηγήσεις από τον κο Κώστα Γιώτη, Δ/ντη Κατάρτισης Περιφερειακού Κ.Ε.Κ. Δ.Β.Μ. Π. Ε. Αχαΐας, ο οποίος μίλησε για τα πέρασμα από την Λαϊκή Επιμόρφωση στην Επαγγελματική Κατάρτιση, από την κα. Κωνσταντούλα Κατσαρή, η οποία αναφέρθηκε στον αναπτυξιακό ρόλο της Δια Βίου μάθησης στο Δήμο Αγρινίου και από τον κο. Βασίλη Φίλια καθηγητή πανεπιστήμιου Δυτικής Ελλάδας, ο οποίος ανέλυσε τον σημαντικό ρόλο της μεταπτυχιακής εκπαίδευσης στη Δια βίου Μάθηση.

Κατά την διάρκεια της ημερίδας πραγματοποιήθηκαν παρουσιάσεις από τους εταίρους του προγράμματος (ΠΔΕ,ΤΕΙ Πατρών, ΕΟΠΠΕΠ) για την πορεία υλοποίησης του έργου Install, οι οποίοι τόνισαν ότι ο σκοπός του έργου είναι η υποστήριξη των  στρατηγικών και πολιτικών Δια Βίου Μάθησης (ΔΒΜ) σε εθνικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο, που καλύπτουν και συνδέουν όλα τα είδη εκπαίδευσης (τυπική, μη τυπική, άτυπη) και τα επίπεδα μάθησης (προσχολική, πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια, τριτοβάθμια, ενηλίκων, αρχική και συνεχής επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση), καθώς και τους σχετικούς τομείς πολιτικής (π.χ. απασχόληση και κοινωνική ένταξη). Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι, ο κος. Ιωάννης Βογιατζής εκπροσωπώντας το ΤΕΙ Πατρών, παρουσίασε την διαδικτυακή εφαρμογή που επιμελήθηκε στα πλαίσια υλοποίησης του προγράμματος Install.

Ενημέρωση



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...