Με «καλό μάτι», είδε την επιστροφή στις αγορές η ΕΚΤ

Με «καλό μάτι», είδε την επιστροφή στις αγορές η ΕΚΤ

 Ένα «καλό σημάδι» ήταν για την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), η επιστροφή της Ελλάδας στις χρηματαγορές σύμφωνα με τον  διοικητής της Αυστριακής Κεντρικής Τράπεζας (ΑΚΤ) και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ, Έβαλντ Νοβότνι.

 

 

 Σε συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα «Salzburger Nachrichten», ο αυστριακός τραπεζίτης τόνισε ότι αυτό δεν σημαίνει ότι η Ελλάδα θα μπορεί σύντομα να χρηματοδοτείται πλήρως. Ο ίδιος, φαίνεται να βλέπει την έκδοση, όπως και το Βερολίνο, ως ένα καλό βήμα στον σωστό δρόμο.

 

 Αναφερόμενος  στο υψηλό χρέος της Ελλάδας, δήλωσε ότι θα ήταν «πολύ προβληματική» μια απλή διαγραφή χρέους, καθώς, αυτό συνιστά για τις νομισματικές τράπεζες μία απαγορευμένη κρατική χρηματοδότηση.

 

 Σύμφωνα με τις δηλώσεις του, υπάρχει μία σειρά άλλων δυνατοτήτων, όπως για παράδειγμα η παράταση της εξόφλησης ή η ελάφρυνση στην εξυπηρέτηση του χρέους, με τις οποίες, θα μπορούσε να αυξηθεί η βιωσιμότητα του χρέους.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/294429-Me-kalo-mati-eide-ten-epistrophe-stis-agores-e-EKT ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΑκολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...