Είναι η πρώτη φορά, επί Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, που θα γίνουν  εκλογές για πέντε χηρεύουσες Μητροπόλεις.

Η μία εξ αυτών,έχει Ναυπακτιακό ενδιαφέρον αφού υποψήφιος για τη Μητρόπολη Καστοριάς είναι ο Πρωτοσύγγελος της Ιεράς Μητροπόλεως Ναυπάκτου και Αγ.Βλασίου αρχιμανδρίτης π.Καλλίνικος Γεωργάτος,πνευματικό τέκνο του Μητροπολίτη Ναυπάκτου κ.Ιεροθέου,αλλά και επιλογή ως φαίνεται το Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.Ιερωνύμου

Το τυπικό για την εκλογή Μητροπολιτών

Οι εκλογές έχουν προγραμματιστεί να  γίνουν την Παρασκευή 8 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με το εκκλησιαστικό τυπικό το πρωί της Παρασκευής, στο Καθολικό της  Μονής Πεντέλης, θα τελεστεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του νεωτέρου τη τάξει Μητροπολίτου, του Σισανίου και Σιατίστης κ. Αθανασίου.

Αμέσως μετά θα αρχίσει η συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Η απαιτούμενη διαδικασία που προηγείται των εκλογών έτσι ώστε να αποφασίσει η Ιεραρχία το δι’ εκλογής ή δια μεταθέσεως πλήρωση των θέσεων θα γίνει στην αρχή και για τις πέντε Μητροπόλεις μαζί.

Η Ιερά Μητρόπολη Καστορίας θα είναι η δεύτερη κατά σειρά που θα πληρωθεί και θα έχει Ναυπακτιακό ενδιαφέρον

Οι υποψηφιότητες είναι αυτή τη στιγμή  δύο αλλά από προχθές έγιναν τρεις.

Η πρώτη υποψηφιότητα, του Αρχιμ. Καλλινίκου Γεωργάτου, Πρωτοσύγκελλου της Μητροπόλεως Ναυπάκτου, λέγεται ότι  έχει το επίσημο χρίσμα του Αρχιεπισκόπου και στηρίζεται από τον πυρήνα Ιεραρχών περί τον Αρχιεπίσκοπο και κυρίως του Γέροντά Μητροπολίτη Ναυπάκτου Ιεροθέου.

Η δεύτερη είναι μια αυτόνομη προσπάθεια Ιεραρχών της Β. Ελλάδος, που ευνοούν την εκλογή άλλου υποψηφίου από αυτόν που προτείνει ο Αρχιεπίσκοπος. Πρόκειται για τον Αρχιμ. Χριστοφόρο Αγγελόπουλο, Πρωτοσύγκελλο της Μητροπόλεως Σερβίων και Κοζάνης.

Πριν δύο ημέρες προστέθηκε και η υποψηφιότητα του Αρχιμ. Νικολάου Γιαννουσά, Πρωτοσύγκελλου της Μητροπόλεως  Καστοριάς και πνευματικό τέκνο του Μακαριστού Σεραφείμ. Η υποψηφιότητα του αν και έπεσε στο τέλος στη μάχη θα κάνει τη διαφορά. Ή θα καταφέρει να διακριθεί ή θα πριμοδοτήσει την εκλογή του Αρχιμ. Καλλινίκου Γεωργάτου, αν  θα βγει πρώτος.

Το Κήρυγμα του πρωτοσύγκελου της Ι.Μ. Ναυπάκτου & Αγίου Βλασίου Καλλίνικου  Γεωργάτου - YouTube



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...