Με τα πόδια και φέτος στον Άγιο Νικόλαο Σπάτα για το τάμα

bb

Το Μοναστήρι του Αγίου Νικολάου στα Σπάτα γιορτάζει την Παρασκευή 10 Μαΐου και πολλοί πιστοί έχουν ήδη ξεκινήσει να πηγαίνουν στην Μονή με τα πόδια. 

Πολλοί είναι οι Αχαιοί που πηγαίνουν παραμονές για προσκύνημα στον Άγιο Νικόλαο Σπάτα με τα πόδια και να εκπληρώσουν το τάμα τους.

Τα χιλιόμετρα πολλά. Η πίστη όμως μεγάλη και τίποτα δεν τους σταματά. Η κούραση ανύπαρκτη.

Η τροχαία και φέτος  έχει λάβει έκτακτα μέτρα για την ασφαλή διέλευση των πεζών από το εθνικό και επαρχιακό δίκτυο, αλλά θα αυξήσει τις περιπολίες στα επαρχιακά δίκτυα που οδηγούν στον Άγιο Νικόλαο Σπάτα.

Σύμφωνα με το φετινό πρόγραμμα θα γίνουν οι κάτωθι θρησκευτικές εκδηλώσεις:

Στις 9 Μαΐου ημέρα Πέμπτη και ώρα 7.30 το απόγευμα θα γίνει ο μεγάλος πανηγυρικός Εσπερινός, στον οποίον θα χοροστατήσει και θα μιλήσει ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ηλείας κ. Γερμανός, συμπαραστατούμενος από τον Επίσκοπο Ωλένης κ. Αθανάσιο. Το μοναστήρι στα Σπάτα ανήκει στη δικαιοδοσία της Μητροπόλεως Ηλείας.

Το μεσονύκτιο της ιδίας ημέρας θα τελεσθεί νυκτερινή Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ωλένης κ. Αθανασίου και την Παρασκευή 10 του μηνός Μαΐου το πρωί, θα τελεσθεί Αρχιερατική πανηγυρική θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη κ. Γερμανού. Κατόπιν θα γίνει η λιτάνευση της Σεπτής Εικόνος του Θαυματουργού Αγίου Νικολάου έως τις βρύσες του Προσκυνήματος.

Το απόγευμα της ιδίας ημέρας και ώρα 6.30 θα ψαλεί Ιερά Παράκληση όπου θα ιερουργήσει και θα κηρύξει το Θείο λόγο ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωλένης κ. Αθανάσιος.

Όπως αναφέρει ανάρτηση του σάιτ proini.news, από το ιερό Προσκύνημα Αγίου Νικολάου Σπάτα – Αχαΐας απευθύνεται πρόσκληση στις Αρχές της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος και των Περιφερειακών Ενοτήτων Αχαΐας και Ηλείας και στους χριστιανούς της Ηλείας, των Πατρών και των άλλων περιοχών της Πελοποννήσου, που ευλαβούνται τον Άγιο Νικόλαο, όπως προσέλθουν και συμμετάσχουν στις Ιερές αυτές ακολουθίες καθώς και να προσκυνήσουν την σεπτή Εικόνα του Θαυματουργού Αγίου.

tempo24,news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...