Με το βλέμμα στραμμένο στο αυριανό Eurogroup η Λευκωσία

Με το βλέμμα στραμμένο στο αυριανό Eurogroup η Λευκωσία
Στις Βρυξέλλες, όπου αύριο, Δευτέρα, θα συνέλθει το Eurogroup είναι στραμμένο το ενδιαφέρον της Λευκωσίας.

Ο νέος Κύπριος υπουργός Οικονομικών Μιχάλης Σαρρής, που καλείται να περάσει τις «πρώτες εξετάσεις» από τους ευρωπαίους ομολόγους του, ανακοίνωσε το Σάββατο ότι θα προσκομίσει στη σύνοδο του Eurogroup νέα φόρμουλα για τον έλεγχο του κυπριακού νομικού πλαισίου κατά του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος.

Σε δήλωση του στην εφημερίδα «Πολίτης», ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Στυλιανίδης ανέφερε ότι δεν αναμένεται αύριο να υπάρξει κατάληξη σε συμφωνία για την δανειακή σύμβαση. Ο ίδιος τόνισε ότι η προσπάθεια του κύπριου ΥΠΟΙΚ θα έχει δύο στόχους: να εξασφαλίσει κατηγορηματική και επίσημη δήλωση ότι αποκλείεται «κούρεμα» καταθέσεων στην Κύπρο και να τεθεί ένα χρονοδιάγραμμα για την τελική υπογραφή του μνημονίου συναντίληψης με την τρόϊκα.

Ο κ. Σαρρής θα κληθεί πάντως να διαχειριστεί και το πρόβλημα των ιδιωτικοποιήσεων ημικρατικών οργανισμών καθώς στις Βρυξέλλες η συνταγή αυτή προβάλλεται ως ένα ισχυρό στοιχείο στην προσπάθεια να καταστεί βιώσιμο το χρέος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Το θέμα προκαλεί ισχυρότατες αντιδράσεις από την αντιπολίτευση και βολές κατά του προέδρου Αναστασιάδη, ο οποίος για να ηρεμήσει τα πνεύματα διαβεβαίωσε τους εργαζόμενους στους Ημικρατικούς ότι δεν πρέπει να ανησυχούν ούτε για τις δουλειές τους ούτε για το καθεστώς της υπηρεσίας τους.

ΚΥΠΡΟΣ

Πηγή: http://www.briefingnews.grΑκολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...