Με 52.741 νόμους η Ε.Ε. είχε αλυσοδέσει την Αγγλία!

Τεράστιο νομοθετικό έργο φέρνει για τη Βρετανία, το διαζύγιο με την Ευρώπη!

Μετά από  40 χρόνια συμμετοχής της Βρετανίας στην Ε.Ε., πάνω από 52.741  νόμοι έχουν επηρεαστεί από συστάσεις  και κοινοτικές  οδηγίες, οι οποίες πλέον την δεσμεύουν! Τώρα οι βρετανοί νομοθέτες, βρίσκονται απέναντι σε ένα βουνό αλλαγών για να αφαιρέσουν τις ευρωπαϊκές επιρροές και νόμους, που εισχώρησαν στη βρετανική νομοθεσία.

Αν τη Μ. Βρετανία, που ήταν μόνο στην Ευρωπαϊκή Ένωση και όχι στην Ευρωζώνη, η Κομισιόν την έχει αλυσοδέσει με τόσες δεκάδες χιλιάδες νόμους, τότε η Ελλάδα που είναι και μέσα στο ευρώ και στην επιτροπεία των μνημονίων, πόσους θα έπρεπε να αλλάξει για να απελευθερώσει την αγορά και εμπόριο από τους ασφυκτικούς κοινοτικού περιορισμούς;

Η νομισματική πολιτική διαμορφώνεται από την ΕΚΤ, η κομισιόν έχει βάλει σημαντικούς περιορισμούς στα δημοσιονομικά περιθώρια, το Eurogroup λειτουργεί σαν ένας πανευρωπαϊκός υπουργός Οικονομικών, η τρόικα των δανειστών έχει φέρει σαρωτικές αλλαγές σε νόμους και οδηγίες, αν η Ελλάδα αποφάσιζε να βγει από το ευρώ, τότε το έργο θα ήταν πολλαπλάσιο από αυτό που έχουν μπροστά τους οι Βρετανοί νομοθέτες.

Η Βρετανική κυβέρνηση παρουσίασε χθες το σχέδιο υλοποίησης αυτής της απαραίτητης προσαρμογής, που αποτελεί μία από τις προτεραιότητες για την Βρετανία καθώς είναι αναγκαίο για να εξασφαλιστεί η συνεργασία με τις εταιρείες που δρουν εντός της Ε.Ε.

Το υπουργικό συμβούλιο, έχει ετοιμάσει το  «Μεγάλο Νομοσχέδιο Ανάκλησης» που θα βρεθεί ενώπιον του βρετανικού Κοινοβουλίου τον Μάιο,

Σύμφωνα με ανάλυση της εταιρείας Thomson Reuters, 52.741 νόμοι έχουν εισαχθεί στη Βρετανία ως αποτέλεσμα της ευρωπαϊκής νομοθεσίας από το 1990, ενώ όπως αναφέρει έρευνα του Κοινοβουλίου, περίπου 13,2% των νόμων που θεσπίστηκαν μεταξύ του 1993 και του 2004 έχουν σχέση με την Ε.Ε. Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο αναμένεται να γίνει αντικείμενο έντονου ελέγχου, με αρκετές εταιρείες από διάφορους τομείς να αναφέρουν πως δυσκολεύονται να κάνουν οποιοδήποτε πλάνο χωρίς να ξέρουν πώς θα είναι τα πράγματα την επόμενη μέρα.

O Ντέιβιντ Ντέιβις υπουργός Brexit, τόνισε ότι «Το νομοσχέδιο θα μετατρέψει τη νομοθεσία της Ε.Ε. σε νομοθεσία του Ηνωμένου Βασιλείου, επιτρέποντας στις επιχειρήσεις να συνεχίσουν τις δραστηριότητες τους, γνωρίζοντας ότι οι κανόνες δεν άλλαξαν από τη μία μέρα στην άλλη, και παρέχοντας δικαιοσύνη σε όλους αυτούς, τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις των οποίων δεν θα γίνουν αντικείμενο απότομης αλλαγής»

Με δεδομένη την εξεφρασμένη επιθυμία της Βρετανικής κυβέρνησης για ένα γρήγορο Brexit, με ταχείες διαπραγματεύσεις στην νέα εμπορική σχέση με την Ε.Ε., οι Ευρωπαίοι ηγέτες συμφώνησαν στο ότι το Λονδίνο πρέπει πρώτα να έρθει σε συμφωνία σχετικά με τους όρους της αποχώρησης και μετά να διαπραγματευτεί δευτερεύοντα ζητήματα, όπως το εμπόριο.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία με τη Βρετανίδα Πρωθυπουργό, ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, τόνισε ότι  «οι διαπραγματεύσεις πρέπει αρχικά να εστιασθούν στους όρους της εξόδου». Αναφερόμενος  ιδίως στα δικαιώματα των εκπατρισμένων πολιτών και τα χρήματα που χρωστάει η Βρετανία στην Ένωση.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/277410-Me-52-741-nomoys-e-E-E-eiche-alysodesei-ten-Agglia ΠΟΛΙΤΙΚΗΑκολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...