Μην αρρωστήσετε μετά τη μία το μεσημέρι!

Μην αρρωστήσετε μετά τη μία το μεσημέρι!
Με την ελπίδα να μη χρειαστεί κάποιος ασθενής διακομιδή με ασθενοφόρο μετά τις 14.30 το μεσημέρι ζουν καθημερινά οι κάτοικοι της περιοχής του Τζερμιάδου στο Λασίθι, αλλά και η γιατροί του Κέντρου Υγείας της περιοχής, που εδώ και 2,5 χρόνια περιμένουν δύο άτομα να μετακινηθούν στην περιοχή για να καλύψουν τη βάρδια από τις 14.30 ως τις 22.00.

Μάλλον μάταια περιμένουν, όμως, με αποτέλεσμα όποτε παραστεί ανάγκη, οι γιατροί να επιστρατεύουν ακόμη και τα ιδιωτικά τους οχήματα προκειμένου να σώσουν τους ασθενείς τους.

Έτσι ακριβώς συνέβη και χθες, με την 7χρονη από τη Ρουμανία που έπεσε από ύψος 4-5 μέτρων, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά και να μεταφερθεί στο Βενιζέλειο νοσοκομείο Ηρακλείου. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το κοριτσάκι μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Τζερμιάδων με ανησυχητικά συμπτώματα, που δεν άφηναν πολλά περιθώρια καθυστέρησης στους γιατρούς. Ειδοποίησαν το ΕΚΑΒ από το Καστέλλι του δήμου Μινώα Πεδιάδος, ενώ για να μη χαθεί πολύτιμος χρόνος, το “ραντεβού” δόθηκε στα μέσα της διαδρομής.

Ο γιατρός του Κέντρου Υγείας πήρε στα χέρια του το 7χρονο και με αυτοκίνητο συναδέλφου του γιατρού, το οποίο οδηγούσε τρίτο άτομο, μετέφερε το κοριτσάκι και το παρέδωσε στους διασώστες του ΕΚΑΒ. Όπως είναι φυσικά κατανοητό, το Ι.Χ. δεν έχει κανένα ειδικό εξοπλισμό για τη μεταφορά ασθενών, με ότι κίνδυνο μπορεί να σημαίνει αυτό για την υγεία του ασθενούς που – αναγκαστικά – μεταφέρεται με τον τρόπο αυτό.

Εκεί στα ορεινά του Λασιθίου, καλύπτονται οι δύο από τις τρεις βάρδιες του ΕΚΑΒ: από τις 22.00 το βράδυ ως τις 07.00 το άλλο πρωί και από τις 07.00 το πρωί ως τις 14.30 το μεσημέρι. Από εκεί και μετά το χάος! Αν κάποιος έχει την ατυχία να αρρωστήσει και να χρειαστεί να διακομισθεί σε νοσοκομείο, μάλλον παίζει με τις πιθανότητες.

Εδώ και 2,5 χρόνια γιατροί και κάτοικοι περιμένουν πως και πως δύο άτομα που θα στελεχώσουν την τρίτη βάρδια του ΕΚΑΒ, όμως μέχρι σήμερα δε φαίνεται φως στο τούνελ.

ΚΟΙΝΩΝΙΑΠηγή:http://www.briefingnews.grΑκολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...